Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta drożdżowe
Czas Wykonanie 60 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka drożdżowa - składniki:

4 dag drożdży
3 szklanki mąki
3 jaja
Szklanka cukru
Szklanka mleka
3/4 kostki masła lub margaryny
Opakowanie cukru waniliowego
Skórka otarta z cytryny lub olejek cytrynowy
bakalie (niekoniecznie)
sól

Babka drożdżowa - sposób wykonania:

Pyszna babka drożdżowa - sprawdzony domowy przepis. Na początku drożdże mieszamy z cukrem. Dodajemy kolejno jaja, masło rozpuszczone w ciepłym mleku oraz mąkę, skórkę z cytryny i bakalie.
Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy, ale nie wyrabiamy ciasta! Do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy, wkładamy ciasto i przykrywamy do wyrośnięcia ściereczką. Odstawiamy na 5-6 godzin w ciepłe miejsce, aby ładnie wyrosło. Pieczemy w 180 stopni Celsjusza na około 50-60 minut. Babkę po upieczeniu polewamy lukrem, lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []