Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się m±kę ziemniaczan±....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka na oleju - składniki:

szklanka m±ki pszennej
szklanka m±ki ziemniaczanej
szklanka oleju
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cukru waniliowego lub aromat migdałowy
4 jajka


lukier:
pół szklanki cukru pudru
łyżka mleka lub wody czy soku z cytryny

tłuszcz do formy i bułka tarta

Babka na oleju - sposób wykonania:

Niezwykle prosta i szybka babka na oleju.
Wszystkie składniki a więc obydwie m±ki z proszkiem, cukier i cukier waniliowy, olej oraz jajka, miksujemy ze sob± na gładkie ciasto. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułk±. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach C (góra dół).
Lukier: cukier puder ucieramy z mlekiem tak aby był nie za rzadki (nie spływał) i nie za gęsty.
Przestudzon± babkę polewamy lukrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []