Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię tak± sałatkę ¶ledziow± tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję start± gotowan± marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladaj± te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka na oleju - składniki:

szklanka m±ki pszennej
szklanka m±ki ziemniaczanej
szklanka oleju
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cukru waniliowego lub aromat migdałowy
4 jajka


lukier:
pół szklanki cukru pudru
łyżka mleka lub wody czy soku z cytryny

tłuszcz do formy i bułka tarta

Babka na oleju - sposób wykonania:

Niezwykle prosta i szybka babka na oleju.
Wszystkie składniki a więc obydwie m±ki z proszkiem, cukier i cukier waniliowy, olej oraz jajka, miksujemy ze sob± na gładkie ciasto. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułk±. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach C (góra dół).
Lukier: cukier puder ucieramy z mlekiem tak aby był nie za rzadki (nie spływał) i nie za gęsty.
Przestudzon± babkę polewamy lukrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []