Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka na oleju - składniki:

szklanka mąki pszennej
szklanka mąki ziemniaczanej
szklanka oleju
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cukru waniliowego lub aromat migdałowy
4 jajka


lukier:
pół szklanki cukru pudru
łyżka mleka lub wody czy soku z cytryny

tłuszcz do formy i bułka tarta

Babka na oleju - sposób wykonania:

Niezwykle prosta i szybka babka na oleju.
Wszystkie składniki a więc obydwie mąki z proszkiem, cukier i cukier waniliowy, olej oraz jajka, miksujemy ze sobą na gładkie ciasto. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach C (góra dół).
Lukier: cukier puder ucieramy z mlekiem tak aby był nie za rzadki (nie spływał) i nie za gęsty.
Przestudzoną babkę polewamy lukrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []