Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność trudne Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka z majonezem - składniki:

pół szklanki mąki ziemniaczanej
pół szklanki mąki pszennej
3 łyżki majonezu
4 jajka
szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropel olejku śmietankowego

Babka z majonezem - sposób wykonania:

Nawet jeśli brzmi dość dziwnie - uwierzcie, ze smakuje wybornie. Babka majonezowa a więc szybki sposób na proste i smaczne ciasto.
Mąki łączymy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, z białek ubijamy sztywną pianę natomiast żółtka ucieramy z cukrem i majonezem na puch.
Do utartych żółtek dodajmey mąki z proszkiem oraz aromat (mieszamy) a na końcu pianę z białek, którą to mieszamy z ciastem za pomocą łyżki. Gdy uzyskamy jednolite ciasto przelewamy je do formy wysmarowanej masłem, pieczemy 40 minut w 180 stopanich C.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []