Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się m±kę ziemniaczan±....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudno¶ć trudne Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka z majonezem - składniki:

pół szklanki m±ki ziemniaczanej
pół szklanki m±ki pszennej
3 łyżki majonezu
4 jajka
szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropel olejku ¶mietankowego

Babka z majonezem - sposób wykonania:

Nawet je¶li brzmi do¶ć dziwnie - uwierzcie, ze smakuje wybornie. Babka majonezowa a więc szybki sposób na proste i smaczne ciasto.
M±ki ł±czymy ze sob± oraz z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, z białek ubijamy sztywn± pianę natomiast żółtka ucieramy z cukrem i majonezem na puch.
Do utartych żółtek dodajmey m±ki z proszkiem oraz aromat (mieszamy) a na końcu pianę z białek, któr± to mieszamy z ciastem za pomoc± łyżki. Gdy uzyskamy jednolite ciasto przelewamy je do formy wysmarowanej masłem, pieczemy 40 minut w 180 stopanich C.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []