Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

-1'
1...
| 2014-07-31 17:50 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

tytul
-1'...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biała kiełbasa w piwie - składniki:

1 kg białej kiełbasy
pół litra piwa
pół litra wody
2 cebule
łyżka mąki
łyżka masła
sól, pieprz, cukier

Biała kiełbasa w piwie - sposób wykonania:

Cebulę obieramy i kroimy drobno, kiełbasę wkładamy do garnka i zalewamy piwem i wodą, dodajemy cebulę oraz solimy, gotujemy na niewielkim ogniu, od czasu zagotowania przez 25 minut.
Po tym czasie kiełbasę wyciągamy a sos miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą jeszcze. Dusimy bez przykrycia aż zgęstnieje, na koniec podgrzewamy w nim kiełbasę.
W trakcie zagęszczania sosu kiełbasę możemy podpiec w piekarniku, wówczas ładnie się przyrumieni.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []