Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biszkopt - składniki:

1 i 1/4 szklanka mąki
5 jaj
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masło do wysmarowania formy
bułka tarta do wysypania formy

Biszkopt - sposób wykonania:

Przepis na prosty i smaczny biszkopt.
Żółtka oddzielamy od białek, przy czym białka wbijamy do większej miski.Z białek ubijamy pianę za pomocą miksera. Pianę ubijamy na najwyższych obrotach, pamiętajmy że zarówno miska do której wbiliśmy jajka jak i końcówki miksera muszą być idealnie suche. Pod koniec ubijania piany dodajemy stopniowo cukier, mieszamy mikserem.
Gdy piana jest już ubita, dodajemy żółtka i mieszamy, następnie mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy ją do ubitej masy, stopniowo, mieszając łyżką, delikatnie by piana nie opadła! dlatego nie mieszamy mikserem, gdyż szybkie obroty sprawią, że piana opadnie a biszkopt nam nie wyrośnie.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, pieczemy około 30 minut w 180 stopanich.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []