Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biszkopt, który zawsze się udaje - składniki:

- 5 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- Czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- Szklanka mąki

Biszkopt, który zawsze się udaje - sposób wykonania:

Szukacie przepisu na biszkopt, który nigdy nie upada, jest prosty i zawsze się udaje? Oto mój podstawowy przepis na biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Biała i cukier miksować na puszystą masę. Dodać żółtka. Następnie do masy jajecznej wsypać porcjami przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać mikserem na wolniejszych obrotach. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blachy, lub tortownicy.

Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 15 - 25 minut w 180 st. C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []




Polecamy pozostałe przepisy
Komentarze użytkowników


Przepisów
Od
Dodano 2013-06-24 10:01 Ela mówi
Ja sama lubię piec a tTwe przepisy się sprawdzają dx



Przepisów
Od
Dodano 2014-01-26 9:23 biszkopt...
wszystko rozumiem...tylko po co do biszkopta dodajesz proszek do pieczenia? przecież to profanacja!!! dobrze ubity biszkopt nie potrzebuje ani proszku do pieczenia ani żadnych innych spulchniaczy...oj, wstyd!!! jak można nie wiedzieć takich prostych rzeczy?!!!...



Przepisów
Od
Dodano 2014-01-28 9:18 Tytul
Wszystko rozumiesz? Trudno nie zrozumieć prostego przepisu na biszkopt u?miech Problem pojawia się przy wykonaniu. Biszkopt jest kapryśny jak kobieta i dla pewności dodaję proszek do pieczenia. Można zrobić biszkopt bez proszku bo urośnie dzięki poprawnie ubitym białkom.
To jest biszkopt z proszkiem do pieczenia, "który nigdy nie upada, jest prosty i zawsze się udaje"
Wybór należy do Was.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz