Chlebek bananowy - składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej
4 duże banany
1/4 kostki masła
łyżeczka sody
1 jajko
3/4 szklanki cukru
szczypta soli

Chlebek bananowy - sposób wykonania:

Wspaniały w smaku chlebek bananowy - idealny na śniadanie, bardzo dobrze smakuje posmarowany dżemem.
Banany obieramy ze skórki i miksujemy blenderem, dodajemy jajko i roztopione i przestudzone masło, wrzucamy cukier oraz make połączoną z sodą i szczyptą soli, mieszamy bardzo dokładnie.
Formę do keksa smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, ciasto wylewamy do formy. Pieczemy godzinę w 170 stopniach C.
Do chlebka możemy dodać garść ulubionych bakalii.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu