Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto 3bit - składniki:

2 paczki herbatników lub krakersów (fajnie przełamują smak)

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa krówkowa
2 budynie śmietankowe słodzone
pół litra mleka
3/4 kostki masła
2 śmietany Śnieżka
1,5 szklanki śmietany 30%
50 g gorzkiej czekolady

Ciasto 3bit - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i dobrze wszystkim znane ciasto - 3bit u?miech
Mleko skondensowane gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu w celu uzyskania karmelu, chyba, ze mamy gotową masę krówkową w puszce.

W połowie szklanki mleka mieszamy budynie, resztę mleka gotujemy, gdy zawrze wlewamy zimne budynie i energicznie mieszamy. Studzimy.
Masło ucieramy aż zbieleje, dodajemy po łyżce budyniu wciąż ucierając, do wyczerpania.
Śmietanę 30% ubijamy, na koniec wsypujemy śmietanę w proszku.
Spód formy (prostokątnej) wykładamy herbatnikami lub krakersami, smarujemy ją masą krówkową. Przykrywamy ją warstwą herbatników a na nią kładziemy masę budyniową, na nią herbatniki a następnie bitą śmietanę którą posypujemy startą czekoladą.
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się zwyczajnie "przegryzą".
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []