Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Zapieknka łącznie piecze się 40 minut. To powinno wystarczyć przy dobrym piekarniki. Jeśli widzisz że pieczarki puszczaj...
| 2015-02-23 10:35 |

Tytul
Pieczarki puscily wode. Ziemniaki byly surowe. Postepowalam zgodnie z przepisem co do joty. Nie polecam....
| 2015-02-21 18:31 |

Tytul
Rewelacyjne faworki swietny przepis dzieciaki sie wlasnie zajadaja . Bede musiala zrobic kolejna porcje hihi...
| 2015-02-11 10:49 |

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto 3bit - składniki:

2 paczki herbatników lub krakersów (fajnie przełamują smak)

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa krówkowa
2 budynie śmietankowe słodzone
pół litra mleka
3/4 kostki masła
2 śmietany Śnieżka
1,5 szklanki śmietany 30%
50 g gorzkiej czekolady

Ciasto 3bit - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i dobrze wszystkim znane ciasto - 3bit u?miech
Mleko skondensowane gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu w celu uzyskania karmelu, chyba, ze mamy gotową masę krówkową w puszce.

W połowie szklanki mleka mieszamy budynie, resztę mleka gotujemy, gdy zawrze wlewamy zimne budynie i energicznie mieszamy. Studzimy.
Masło ucieramy aż zbieleje, dodajemy po łyżce budyniu wciąż ucierając, do wyczerpania.
Śmietanę 30% ubijamy, na koniec wsypujemy śmietanę w proszku.
Spód formy (prostokątnej) wykładamy herbatnikami lub krakersami, smarujemy ją masą krówkową. Przykrywamy ją warstwą herbatników a na nią kładziemy masę budyniową, na nią herbatniki a następnie bitą śmietanę którą posypujemy startą czekoladą.
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się zwyczajnie "przegryzą".
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []