Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 355 pysznych przepisów.

Komentarze

tytul
1...
| 2014-08-26 18:05 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto 3bit - składniki:

2 paczki herbatników lub krakersów (fajnie przełamują smak)

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa krówkowa
2 budynie śmietankowe słodzone
pół litra mleka
3/4 kostki masła
2 śmietany Śnieżka
1,5 szklanki śmietany 30%
50 g gorzkiej czekolady

Ciasto 3bit - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i dobrze wszystkim znane ciasto - 3bit u?miech
Mleko skondensowane gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu w celu uzyskania karmelu, chyba, ze mamy gotową masę krówkową w puszce.

W połowie szklanki mleka mieszamy budynie, resztę mleka gotujemy, gdy zawrze wlewamy zimne budynie i energicznie mieszamy. Studzimy.
Masło ucieramy aż zbieleje, dodajemy po łyżce budyniu wciąż ucierając, do wyczerpania.
Śmietanę 30% ubijamy, na koniec wsypujemy śmietanę w proszku.
Spód formy (prostokątnej) wykładamy herbatnikami lub krakersami, smarujemy ją masą krówkową. Przykrywamy ją warstwą herbatników a na nią kładziemy masę budyniową, na nią herbatniki a następnie bitą śmietanę którą posypujemy startą czekoladą.
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się zwyczajnie "przegryzą".
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []