Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto 3bit - składniki:

2 paczki herbatników lub krakersów (fajnie przełamują smak)

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa krówkowa
2 budynie śmietankowe słodzone
pół litra mleka
3/4 kostki masła
2 śmietany Śnieżka
1,5 szklanki śmietany 30%
50 g gorzkiej czekolady

Ciasto 3bit - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i dobrze wszystkim znane ciasto - 3bit u?miech
Mleko skondensowane gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu w celu uzyskania karmelu, chyba, ze mamy gotową masę krówkową w puszce.

W połowie szklanki mleka mieszamy budynie, resztę mleka gotujemy, gdy zawrze wlewamy zimne budynie i energicznie mieszamy. Studzimy.
Masło ucieramy aż zbieleje, dodajemy po łyżce budyniu wciąż ucierając, do wyczerpania.
Śmietanę 30% ubijamy, na koniec wsypujemy śmietanę w proszku.
Spód formy (prostokątnej) wykładamy herbatnikami lub krakersami, smarujemy ją masą krówkową. Przykrywamy ją warstwą herbatników a na nią kładziemy masę budyniową, na nią herbatniki a następnie bitą śmietanę którą posypujemy startą czekoladą.
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się zwyczajnie "przegryzą".
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []