Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto budyniowe z jabłkami - składniki:

Ciasto:
4 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
180 g masła
szklanka cukru
1 op cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Warstwa jabłkowa:
50 ml soku z cytryny
5 jabłek
2 łyżki cukru

Warstwa budyniowa:
2 op budyniu śmietankowego z cukrem
700 ml mleka

Ciasto budyniowe z jabłkami - sposób wykonania:

Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku, dodajemy sok z cytryny i cukier, mieszamy.
Budynie mieszamy w 3/4 szklanki mleka, resztę mleka gotujemy, gdy zawrze wlewamy budynie i gotujemy mieszając aż zgęstnieje.
Jajka miksujemy z cukrami. Cały czas mieszając wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia a następnie roztopione i przestudzone masło.
Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.

Wylewamy warstwy w kolejności: jasne ciasto/ warstwa jabłkowa / warstwa budyniowa / ciemne ciasto. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach C.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []