Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 358 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto budyniowe z jabłkami - składniki:

Ciasto:
4 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
180 g masła
szklanka cukru
1 op cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Warstwa jabłkowa:
50 ml soku z cytryny
5 jabłek
2 łyżki cukru

Warstwa budyniowa:
2 op budyniu śmietankowego z cukrem
700 ml mleka

Ciasto budyniowe z jabłkami - sposób wykonania:

Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku, dodajemy sok z cytryny i cukier, mieszamy.
Budynie mieszamy w 3/4 szklanki mleka, resztę mleka gotujemy, gdy zawrze wlewamy budynie i gotujemy mieszając aż zgęstnieje.
Jajka miksujemy z cukrami. Cały czas mieszając wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia a następnie roztopione i przestudzone masło.
Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.

Wylewamy warstwy w kolejności: jasne ciasto/ warstwa jabłkowa / warstwa budyniowa / ciemne ciasto. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach C.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []