Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto czekoladowe - składniki:

1 kostka masła
2 tabliczki gorzkiej czekolady
3/4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 jajek
kieliszek alkoholu np.rum, wódka
kilka kropel aromatu waniliowego

Ciasto czekoladowe - sposób wykonania:

Proste i smaczne ciasto czekoladowe znane także jako Brownie.
Do garnka wrzucamy masło i pokruszoną czekoladę, rozpuszczamy na malutkim ogniu, przestudzić. Piekarnik wstawiamy na temperaturę 200 stopni C.
Jajko miksujemy, dodajemy mąkę i cukier, mieszamy, wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem, dodajemy alkohol i aromat waniliowy, miksujemy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (20x30), wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30 minut (góra, dół)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []