Ciasto czekoladowe - składniki:

1 kostka masła
2 tabliczki gorzkiej czekolady
3/4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 jajek
kieliszek alkoholu np.rum, wódka
kilka kropel aromatu waniliowego

Ciasto czekoladowe - sposób wykonania:

Proste i smaczne ciasto czekoladowe znane także jako Brownie.
Do garnka wrzucamy masło i pokruszoną czekoladę, rozpuszczamy na malutkim ogniu, przestudzić. Piekarnik wstawiamy na temperaturę 200 stopni C.
Jajko miksujemy, dodajemy mąkę i cukier, mieszamy, wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem, dodajemy alkohol i aromat waniliowy, miksujemy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (20x30), wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30 minut (góra, dół)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu