Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 355 pysznych przepisów.

Komentarze

tytul
1...
| 2014-08-26 18:05 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto czekoladowe - składniki:

1 kostka masła
2 tabliczki gorzkiej czekolady
3/4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 jajek
kieliszek alkoholu np.rum, wódka
kilka kropel aromatu waniliowego

Ciasto czekoladowe - sposób wykonania:

Proste i smaczne ciasto czekoladowe znane także jako Brownie.
Do garnka wrzucamy masło i pokruszoną czekoladę, rozpuszczamy na malutkim ogniu, przestudzić. Piekarnik wstawiamy na temperaturę 200 stopni C.
Jajko miksujemy, dodajemy mąkę i cukier, mieszamy, wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem, dodajemy alkohol i aromat waniliowy, miksujemy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (20x30), wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30 minut (góra, dół)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []