Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto czekoladowe - składniki:

1 kostka masła
2 tabliczki gorzkiej czekolady
3/4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 jajek
kieliszek alkoholu np.rum, wódka
kilka kropel aromatu waniliowego

Ciasto czekoladowe - sposób wykonania:

Proste i smaczne ciasto czekoladowe znane także jako Brownie.
Do garnka wrzucamy masło i pokruszoną czekoladę, rozpuszczamy na malutkim ogniu, przestudzić. Piekarnik wstawiamy na temperaturę 200 stopni C.
Jajko miksujemy, dodajemy mąkę i cukier, mieszamy, wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem, dodajemy alkohol i aromat waniliowy, miksujemy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (20x30), wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30 minut (góra, dół)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []