Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto na naleśniki - składniki:

4 szklanki mąki
2 szklanki mleka 3,5%
2 szklanki wody gazowanej
2 jajka
1/4 szklanki oleju
duża szczypta soli

Ciasto na naleśniki - sposób wykonania:

Być może jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe, jednak ja zawsze korzystam z tego jednego jedynego. Wg mnie ten przepis na naleśniki jest najlepszy, czy to robimy naleśniki na słodko czy też naleśniki wytrawne.
Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy wodę i mleko oraz jajka, olej i sól, miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na około pół godziny.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię którą smarujemy leciutko olejem ( za pomocą pędzelka lub ręcznika papierowego).
Wylewamy na patelnię porcję ciasta, smażymy po czym przewracamy i chwilkę smażymy z drugiej strony.
Przed kolejnym naleśnikiem nie musimy smarować patelni. Podana porcja spokojnie zaspokoi apetyt 4 osobowej rodziny u?miech.
Tak przygotowane naleśniki smakują przepysznie z kawałkiem masła, który apetycznie się roztapia!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []