Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 358 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto na naleśniki - składniki:

4 szklanki mąki
2 szklanki mleka 3,5%
2 szklanki wody gazowanej
2 jajka
1/4 szklanki oleju
duża szczypta soli

Ciasto na naleśniki - sposób wykonania:

Być może jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe, jednak ja zawsze korzystam z tego jednego jedynego. Wg mnie ten przepis na naleśniki jest najlepszy, czy to robimy naleśniki na słodko czy też naleśniki wytrawne.
Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy wodę i mleko oraz jajka, olej i sól, miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na około pół godziny.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię którą smarujemy leciutko olejem ( za pomocą pędzelka lub ręcznika papierowego).
Wylewamy na patelnię porcję ciasta, smażymy po czym przewracamy i chwilkę smażymy z drugiej strony.
Przed kolejnym naleśnikiem nie musimy smarować patelni. Podana porcja spokojnie zaspokoi apetyt 4 osobowej rodziny u?miech.
Tak przygotowane naleśniki smakują przepysznie z kawałkiem masła, który apetycznie się roztapia!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []