Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto na naleśniki - składniki:

4 szklanki mąki
2 szklanki mleka 3,5%
2 szklanki wody gazowanej
2 jajka
1/4 szklanki oleju
duża szczypta soli

Ciasto na naleśniki - sposób wykonania:

Być może jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe, jednak ja zawsze korzystam z tego jednego jedynego. Wg mnie ten przepis na naleśniki jest najlepszy, czy to robimy naleśniki na słodko czy też naleśniki wytrawne.
Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy wodę i mleko oraz jajka, olej i sól, miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na około pół godziny.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię którą smarujemy leciutko olejem ( za pomocą pędzelka lub ręcznika papierowego).
Wylewamy na patelnię porcję ciasta, smażymy po czym przewracamy i chwilkę smażymy z drugiej strony.
Przed kolejnym naleśnikiem nie musimy smarować patelni. Podana porcja spokojnie zaspokoi apetyt 4 osobowej rodziny u?miech.
Tak przygotowane naleśniki smakują przepysznie z kawałkiem masła, który apetycznie się roztapia!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []