Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 70 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Rafaello - składniki:

Biszkopt:
6jajek,
1 szklanka cukru,
1 szklanka mąki tortowej,
1 łyż. proszku do pieczenia,
1 łyż. octu.
Konfitura z róży,
0,5 l. śmietany 36%
2 białe czekolady
3 śmietan fix,
200 gram wiórek kokosowych

Ciasto Rafaello - sposób wykonania:

Wykonanie biszkoptu: ubijamy z białek piane i łączymy ją z cukrem, osobno żółtka łączymy z octem i wymieszane dodajemy do piany i delikatnie mieszamy, potem łączymy z mąką z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 30 min. w 180 stopni na papierze.

Śmietanę zagotowujemy po zdjęciu z kuchenki dodajemy czekoladę i mieszamy na jednolitą masę. Gdy ostygnie dajemy śmietan fix i miksujemy. Wykonaną masę łączymy z wiórkami.
Ostygnięty biszkopt przekrajamy i smarujemy konfiturami z róży i nakładamy drugą część biszkoptu.Potem kroimy przełożony biszkopt na dowolne kostki i tak moczymy w wykonanej masie. Układamy na tacy i odstawiamy do zimnego aby masa zastygła na cieście.
Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

lida | | kulinarne przepisy []