Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 70 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Rafaello - składniki:

Biszkopt:
6jajek,
1 szklanka cukru,
1 szklanka mąki tortowej,
1 łyż. proszku do pieczenia,
1 łyż. octu.
Konfitura z róży,
0,5 l. śmietany 36%
2 białe czekolady
3 śmietan fix,
200 gram wiórek kokosowych

Ciasto Rafaello - sposób wykonania:

Wykonanie biszkoptu: ubijamy z białek piane i łączymy ją z cukrem, osobno żółtka łączymy z octem i wymieszane dodajemy do piany i delikatnie mieszamy, potem łączymy z mąką z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 30 min. w 180 stopni na papierze.

Śmietanę zagotowujemy po zdjęciu z kuchenki dodajemy czekoladę i mieszamy na jednolitą masę. Gdy ostygnie dajemy śmietan fix i miksujemy. Wykonaną masę łączymy z wiórkami.
Ostygnięty biszkopt przekrajamy i smarujemy konfiturami z róży i nakładamy drugą część biszkoptu.Potem kroimy przełożony biszkopt na dowolne kostki i tak moczymy w wykonanej masie. Układamy na tacy i odstawiamy do zimnego aby masa zastygła na cieście.
Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

lida | | kulinarne przepisy []