Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Przepisy na sosy
Czas Wykonanie 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Domowy sos tatarski - składniki:

- słoiczek 300 g majonezu najlepiej domowego
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany
- łyżka posiekanego koperku
- mała łyżeczka jednolitej musztardy
- łyżka tartego chrzanu
- 1 duży ogórek konserwowy
- kilka marynowanych grzybków najlepiej prawdziwków moga być marynowane pieczarki
- sól, biały mielony pieprz, można dodać szczyptę cukru

Domowy sos tatarski - sposób wykonania:

Sos tatarski to jeden z moich ulubionych domowych sosów do wędlin, ryb, kanapek i jajek. Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą i chrzanem. Wsypujemy koperek oraz pokrojone w drobną kostkę ogórek i grzyby - możemy je również zetrzeć na tarce. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.

Powstały sos tatarski przykrywamy szczelnie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby skłądniki przeszły sobą.

Sos tatarski możemy przechowywac w chłodnym miejscu w słoiku przez kilka dni u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []