Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Przepisy na sosy
Czas Wykonanie 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Domowy sos tatarski - składniki:

- słoiczek 300 g majonezu najlepiej domowego
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany
- łyżka posiekanego koperku
- mała łyżeczka jednolitej musztardy
- łyżka tartego chrzanu
- 1 duży ogórek konserwowy
- kilka marynowanych grzybków najlepiej prawdziwków moga być marynowane pieczarki
- sól, biały mielony pieprz, można dodać szczyptę cukru

Domowy sos tatarski - sposób wykonania:

Sos tatarski to jeden z moich ulubionych domowych sosów do wędlin, ryb, kanapek i jajek. Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą i chrzanem. Wsypujemy koperek oraz pokrojone w drobną kostkę ogórek i grzyby - możemy je również zetrzeć na tarce. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.

Powstały sos tatarski przykrywamy szczelnie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby skłądniki przeszły sobą.

Sos tatarski możemy przechowywac w chłodnym miejscu w słoiku przez kilka dni u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []