Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Przepisy na sosy
Czas Wykonanie 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Domowy sos tatarski - składniki:

- słoiczek 300 g majonezu najlepiej domowego
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany
- łyżka posiekanego koperku
- mała łyżeczka jednolitej musztardy
- łyżka tartego chrzanu
- 1 duży ogórek konserwowy
- kilka marynowanych grzybków najlepiej prawdziwków moga być marynowane pieczarki
- sól, biały mielony pieprz, można dodać szczyptę cukru

Domowy sos tatarski - sposób wykonania:

Sos tatarski to jeden z moich ulubionych domowych sosów do wędlin, ryb, kanapek i jajek. Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą i chrzanem. Wsypujemy koperek oraz pokrojone w drobną kostkę ogórek i grzyby - możemy je również zetrzeć na tarce. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.

Powstały sos tatarski przykrywamy szczelnie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby skłądniki przeszły sobą.

Sos tatarski możemy przechowywac w chłodnym miejscu w słoiku przez kilka dni u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []