Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Leczo
Czas Wykonanie 60 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Fasolka po bretońsku - składniki:

- 60 dag dużej, białej fasoli
- 3 kiełbasy śląskie + 1 kiełbasa polska
- 20 dag wędzonego boczku
- duża cebula
- ząbek czosnku(niekoniecznie)
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
- majeranek
- tłuszcz do smażenia

Fasolka po bretońsku - sposób wykonania:

Fasolkę zalewamy letnią wodą, i zostawiamy na noc by zmiękła. Następnie wlewamy świeżą wodę i gotujemy ją z dodatkiem przypraw takich jak liść laurowy, i ziele angielskie, tak długo aż będzie miękka. ( ok. 1-1,5 godziny). Odcedzamy, pozostawiając niewielką ilość wody, (w zależności ile chcemy mieć później sosu)
Na patelni podgrzewamy tłuszcz, kiełbasę ,boczek i cebulę kroimy w zgrabną kostkę i podsmażamy tak długo, aż się wszystko zrumieni. Zawartość patelni dodajemy do fasolki, Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy wszystko razem o15-20 minut. Na sam koniec dodajemy majeranek-ilość według własnych upodobań smakowych.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []