Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Pączki
 
Czas Wykonanie 40 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Faworki drożdżowe - składniki:

- 1/2 kg mąki
- 3/4 szkalnki letniego mleka
- 2 jajka
- 50 gram drożdży
- 3 łyżki cukru
- 50 ml oleju

Dodatkowo:
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia

Faworki drożdżowe - sposób wykonania:

Nieskomplikowany przepis na drożdżowe faworki, które gorąco Wam polecam, zważywszy na to że karnawał w pełni.

Przygotowujemy rozczyn a letniego mleka, cukru i oczywiście drożdzy u?miech Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut w ciepłym miejscu.

Do mąki przennej wbijamy jajka, dodajemy olej oraz powstały rozczyn. Składniki mieszamy i powstałe ciasto wyrabiamy. Następnie pozostawiamy pod śceireczką do urośnięcia ciasta - powinno podwoić swoją objętość.

Gdy ciasto na faworki nam wyrośnie, wałkujemy je partiami i wycinamy faworki Smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe faworki posypujemy dla smaku i dekoracji cukrem pudrem. Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []