Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> Pączki
Czas Wykonanie 40 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Faworki drożdżowe - składniki:

- 1/2 kg mąki
- 3/4 szkalnki letniego mleka
- 2 jajka
- 50 gram drożdży
- 3 łyżki cukru
- 50 ml oleju

Dodatkowo:
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia

Faworki drożdżowe - sposób wykonania:

Nieskomplikowany przepis na drożdżowe faworki, które gorąco Wam polecam, zważywszy na to że karnawał w pełni.

Przygotowujemy rozczyn a letniego mleka, cukru i oczywiście drożdzy u?miech Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut w ciepłym miejscu.

Do mąki przennej wbijamy jajka, dodajemy olej oraz powstały rozczyn. Składniki mieszamy i powstałe ciasto wyrabiamy. Następnie pozostawiamy pod śceireczką do urośnięcia ciasta - powinno podwoić swoją objętość.

Gdy ciasto na faworki nam wyrośnie, wałkujemy je partiami i wycinamy faworki Smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe faworki posypujemy dla smaku i dekoracji cukrem pudrem. Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []