Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 355 pysznych przepisów.

Komentarze

tytul
1...
| 2014-08-26 18:05 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Desery >> Pączki
Czas Wykonanie 40 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Faworki drożdżowe - składniki:

- 1/2 kg mąki
- 3/4 szkalnki letniego mleka
- 2 jajka
- 50 gram drożdży
- 3 łyżki cukru
- 50 ml oleju

Dodatkowo:
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia

Faworki drożdżowe - sposób wykonania:

Nieskomplikowany przepis na drożdżowe faworki, które gorąco Wam polecam, zważywszy na to że karnawał w pełni.

Przygotowujemy rozczyn a letniego mleka, cukru i oczywiście drożdzy u?miech Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut w ciepłym miejscu.

Do mąki przennej wbijamy jajka, dodajemy olej oraz powstały rozczyn. Składniki mieszamy i powstałe ciasto wyrabiamy. Następnie pozostawiamy pod śceireczką do urośnięcia ciasta - powinno podwoić swoją objętość.

Gdy ciasto na faworki nam wyrośnie, wałkujemy je partiami i wycinamy faworki Smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe faworki posypujemy dla smaku i dekoracji cukrem pudrem. Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []