Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Pączki
Czas Wykonanie 40 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Faworki drożdżowe - składniki:

- 1/2 kg mąki
- 3/4 szkalnki letniego mleka
- 2 jajka
- 50 gram drożdży
- 3 łyżki cukru
- 50 ml oleju

Dodatkowo:
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia

Faworki drożdżowe - sposób wykonania:

Nieskomplikowany przepis na drożdżowe faworki, które gorąco Wam polecam, zważywszy na to że karnawał w pełni.

Przygotowujemy rozczyn a letniego mleka, cukru i oczywiście drożdzy u?miech Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut w ciepłym miejscu.

Do mąki przennej wbijamy jajka, dodajemy olej oraz powstały rozczyn. Składniki mieszamy i powstałe ciasto wyrabiamy. Następnie pozostawiamy pod śceireczką do urośnięcia ciasta - powinno podwoić swoją objętość.

Gdy ciasto na faworki nam wyrośnie, wałkujemy je partiami i wycinamy faworki Smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe faworki posypujemy dla smaku i dekoracji cukrem pudrem. Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []