Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 kcal : 100 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Filet z kurczaka w zupie cebulowej – składniki:
2 podwójne piersi kurczaka
2 zupy cebulowe w proszku
30 dag sera żółtego
1,5 szklanki śmietany 30%
2 łyżki oleju
Filet z kurczaka w zupie cebulowej – sposób wykonania:
Filety myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki, plastry. Obtaczamy w zupie cebulowej i odstawiamy na kilka godzin, następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju, na rumiano. Kawałki piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy śmietaną 30% i posypujemy serem, zapiekamy 30 minut w 180 stopanich C aż ser się ładnie zrumieni. Potrawa pasuje idealnie do makaronu lub ziemniaków, jest prosta i smaczna. Polecam