Francuskie rogaliki z grzybami - składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag pieczarek
pęczek szczypiorku
2 jajka
łyżka masła
sól, pieprz

Francuskie rogaliki z grzybami - sposób wykonania:

Ciasto wyjmujemy z opakowania i kroimy na trójkąty. Jedno jajko gotujemy na twardo, natomiast drugie roztrzepujemy w miseczce.
Pieczarki obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy aż woda z nich wyparuje.
Do pieczarek dodajemy rozgniecione ugotowane jajko oraz posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz jeśli jest taka potrzeba /najlepiej spróbować/, mieszamy.
Farsz nakładamy na szeroką część trójkąta i zwijamy formując rogalika, wierzch rogalików smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu