Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kapuśniak z młodej kapusty - składniki:

rosół:
2 żeberka wieprzowe
2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
liść laurowy
ziele angielskie



pół główki kapusty
100 g boczku wędzonego
1 cebula
sol, pieprz, kminek (do smaku)



Kapuśniak z młodej kapusty - sposób wykonania:

Żeberka myjemy, zalewamy odrobiną (tak aby tylko przykryć) zimnej wody i gotujemy, po zagotowaniu wodę zlewamy, żeberka płuczemy i ponownie zalewamy zimną wodą (około 3 litry), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, solimy, gotujemy do momentu aż żeberka będą pół miękkie.
W tym czasie szatkujemy kapustę i ścieramy na tarce warzywnej obrane jarzyny: marchewkę, selera i pietruszkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, boczek również kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, dodajemy cebulą a gdy się zeszkli - kapustę i resztę warzyw, całość dusimy około 10 minut.
Gdy żeberka będą jeszcze lekko twardawe dodajemy warzywa z patelni i dusimy do momentu aż wszystko będzie miękkie, na koniec zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
Kapuśniak możemy też przyprawić koncentratem pomidorowym.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []