Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kapuśniak z młodej kapusty - składniki:

rosół:
2 żeberka wieprzowe
2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
liść laurowy
ziele angielskie



pół główki kapusty
100 g boczku wędzonego
1 cebula
sol, pieprz, kminek (do smaku)



Kapuśniak z młodej kapusty - sposób wykonania:

Żeberka myjemy, zalewamy odrobiną (tak aby tylko przykryć) zimnej wody i gotujemy, po zagotowaniu wodę zlewamy, żeberka płuczemy i ponownie zalewamy zimną wodą (około 3 litry), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, solimy, gotujemy do momentu aż żeberka będą pół miękkie.
W tym czasie szatkujemy kapustę i ścieramy na tarce warzywnej obrane jarzyny: marchewkę, selera i pietruszkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, boczek również kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, dodajemy cebulą a gdy się zeszkli - kapustę i resztę warzyw, całość dusimy około 10 minut.
Gdy żeberka będą jeszcze lekko twardawe dodajemy warzywa z patelni i dusimy do momentu aż wszystko będzie miękkie, na koniec zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
Kapuśniak możemy też przyprawić koncentratem pomidorowym.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []