Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kapuśniak z młodej kapusty - składniki:

rosół:
2 żeberka wieprzowe
2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
liść laurowy
ziele angielskie



pół główki kapusty
100 g boczku wędzonego
1 cebula
sol, pieprz, kminek (do smaku)



Kapuśniak z młodej kapusty - sposób wykonania:

Żeberka myjemy, zalewamy odrobiną (tak aby tylko przykryć) zimnej wody i gotujemy, po zagotowaniu wodę zlewamy, żeberka płuczemy i ponownie zalewamy zimną wodą (około 3 litry), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, solimy, gotujemy do momentu aż żeberka będą pół miękkie.
W tym czasie szatkujemy kapustę i ścieramy na tarce warzywnej obrane jarzyny: marchewkę, selera i pietruszkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, boczek również kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, dodajemy cebulą a gdy się zeszkli - kapustę i resztę warzyw, całość dusimy około 10 minut.
Gdy żeberka będą jeszcze lekko twardawe dodajemy warzywa z patelni i dusimy do momentu aż wszystko będzie miękkie, na koniec zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
Kapuśniak możemy też przyprawić koncentratem pomidorowym.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []