Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kapusta kiszona - składniki:

1kg kapusty
2 dag soli
1 marchewka
kminek ( na tak niewielką proporcję wystarczy szczypta)

Kapusta kiszona - sposób wykonania:

Nigdy nie udało mi się kupić tak smacznej kapusty jak pamiętałam z czasów dzieciństwa a była to kapusta własnej, domowej roboty.
Ponieważ używam kapusty nie tylko jako surówki do obiadu ale także jako dodatek do wielu potraw podjęłam wyzwanie by zrobić kapustę samodzielnie i przyznam - żadna filozofia.
Przed zrobieniem kapusty kiszonej warto nabyć (niedużą) szatkownicę (dostępna w każdym sklepie gospodarskim), znacznie to ułatwi nasza pracę. Tak więc kapustę szatkujemy a marchewkę (obraną) ścieramy an dużych oczkach do warzyw. Poszatkowaną kapustę mieszamy z solą, po czym układamy w garnku (jeszcze lepiej - w glinianym garnku) i ubijamy wałkiem do ciasta do momentu aż pojawi się sok. Gdy tak się stanie do kapusty dodajemy marchewkę oraz kminek, mieszamy.
Kapustę przechowujemy w temperaturze pokojowej przez około 2 tygodnie (raz dziennie nakłuwamy ją nożem w celu ujścia gazów), następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut. Tak przygotowana kapusta jest dobrze zabezpieczona przed zepsuciem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []