Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 55 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka pieczona z warzywami - składniki:

1 kg ładnej karkówki
5 cebul
5 dużych marchewek
40 dag sera żółtego
sól, pieprz, przyprawa do grilla
mały słoiczek majonezu, keczupu i musztardy

Karkówka pieczona z warzywami - sposób wykonania:

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, każdy plaster przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla, wstawiamy na noc do lodówki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach, podobnie ścieramy ser żółty.
W dużym naczyniu żaroodpornym układamy na dnie plastry mięsa, smarujemy je keczupem, na to kładziemy cebulę i marchewkę które polewamy majonezem i musztardą (niezbyt gruba warstwa), na całość sypiemy żółty ser.
Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę i 10 minut, następnie odkrywamy i pieczemy dodatkowe 20 minut aż ser się zrumieni. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []