Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 55 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka pieczona z warzywami - składniki:

1 kg ładnej karkówki
5 cebul
5 dużych marchewek
40 dag sera żółtego
sól, pieprz, przyprawa do grilla
mały słoiczek majonezu, keczupu i musztardy

Karkówka pieczona z warzywami - sposób wykonania:

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, każdy plaster przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla, wstawiamy na noc do lodówki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach, podobnie ścieramy ser żółty.
W dużym naczyniu żaroodpornym układamy na dnie plastry mięsa, smarujemy je keczupem, na to kładziemy cebulę i marchewkę które polewamy majonezem i musztardą (niezbyt gruba warstwa), na całość sypiemy żółty ser.
Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę i 10 minut, następnie odkrywamy i pieczemy dodatkowe 20 minut aż ser się zrumieni. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []