Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Pierogi
Czas Wykonanie 20 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Knedle serowe z sosem żurawinowym i orzechami - składniki:

- 1/2 kg twarogu
60 gram masła
2 jajka
80 gram kaszy manny
40 gram mąki
szczypta soli


Dodatkowo :
50 gram orzechów pecan
2 łyżki masła

Sos :
- 150 gram świeżej żurawiny
- laska wanilii
- 40 gram cukru
- 75 ml soku żurawinowego "Paola"
- łyżka mąki kukurydzianej


Knedle serowe z sosem żurawinowym i orzechami - sposób wykonania:

Knedle : twaróg rozcieramy za pomocą łyżki, dodajemy masło, 2 jajka, kaszę oraz sól i trochę mąki. Całość dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy knedliki, robimy to dłońmi oprószonymi w mące (ciasto nie będzie się lepić). Gotowe knedle wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 5-7 minut na małym ogniu. Wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na sitku.
Sos: do garnka wkładamy żurawiny, z rozciętej laski wanilii wyjmujemy ziarenka i wrzucamy do żurawin. Wsypujemy cukier i dodajemy sok, całość gotujemy 10 minut.
W odrobinie wody rozprowadzamy mąkę kukurydzianą, dodajemy do sosu żurawinowego i dokładnie mieszamy. Gdy masa się zagotuje studzimy ją.
Orzechy siekamy drobniutko i podsmażamy na maśle. Uprażonymi posypujemy knedle które podajemy z sosem żurawinowym.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []