Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasteczka
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kokosanki - składniki:

25 dkg wiórków kokosowych
łyżka mąki ziemniaczanej
12 łyżek cukru
50 gram masła
2 białka
szczypta soli

Kokosanki - sposób wykonania:

Pyszne mocno kokosowe ciasteczka. Dużo lepsze od kupnych. Doskonale nadają się do kawy czy herbaty.
Zaczynamy od rozpuszczenia w garnuszku masła. Kolejno dodajemy 8 łyżek cukru i podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania białek dodajemy mąkę oraz pozostałe 4 łyżki cukru.
Powstałę pianę delikatnie łączymy z masą wiórek kokosowych. Z tak powstałej masy formujemy małe ciasteczka - przybliżona wielkość włoskiego orzecha. Aby łatwo formułować ładne ciasteczka co jakiś czas zwilżamy dłonie w wodzie.

Z podanych składników otrzymamy kokosanki na 2 blaszki. Nasze blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nich ciasteczka kokosanki. Blaszki z kokosankami wkładamy do rozgrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy około 15 minut. C
Po tym czasie kokosanki lekko się zazłocą i będą gotowe. Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []