Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasteczka
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kokosanki - składniki:

25 dkg wiórków kokosowych
łyżka mąki ziemniaczanej
12 łyżek cukru
50 gram masła
2 białka
szczypta soli

Kokosanki - sposób wykonania:

Pyszne mocno kokosowe ciasteczka. Dużo lepsze od kupnych. Doskonale nadają się do kawy czy herbaty.
Zaczynamy od rozpuszczenia w garnuszku masła. Kolejno dodajemy 8 łyżek cukru i podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania białek dodajemy mąkę oraz pozostałe 4 łyżki cukru.
Powstałę pianę delikatnie łączymy z masą wiórek kokosowych. Z tak powstałej masy formujemy małe ciasteczka - przybliżona wielkość włoskiego orzecha. Aby łatwo formułować ładne ciasteczka co jakiś czas zwilżamy dłonie w wodzie.

Z podanych składników otrzymamy kokosanki na 2 blaszki. Nasze blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nich ciasteczka kokosanki. Blaszki z kokosankami wkładamy do rozgrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy około 15 minut. C
Po tym czasie kokosanki lekko się zazłocą i będą gotowe. Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []