Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasteczka
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kokosanki - składniki:

25 dkg wiórków kokosowych
łyżka mąki ziemniaczanej
12 łyżek cukru
50 gram masła
2 białka
szczypta soli

Kokosanki - sposób wykonania:

Pyszne mocno kokosowe ciasteczka. Dużo lepsze od kupnych. Doskonale nadają się do kawy czy herbaty.
Zaczynamy od rozpuszczenia w garnuszku masła. Kolejno dodajemy 8 łyżek cukru i podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania białek dodajemy mąkę oraz pozostałe 4 łyżki cukru.
Powstałę pianę delikatnie łączymy z masą wiórek kokosowych. Z tak powstałej masy formujemy małe ciasteczka - przybliżona wielkość włoskiego orzecha. Aby łatwo formułować ładne ciasteczka co jakiś czas zwilżamy dłonie w wodzie.

Z podanych składników otrzymamy kokosanki na 2 blaszki. Nasze blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nich ciasteczka kokosanki. Blaszki z kokosankami wkładamy do rozgrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy około 15 minut. C
Po tym czasie kokosanki lekko się zazłocą i będą gotowe. Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []