Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kopytka - składniki:

pół kg ziemniaków
szklanka maki pszennej
łyżka maki ziemniaczanej
1 jajko
sól

Kopytka - sposób wykonania:

Kopytka to wspaniały dodatek do mięsa ale także - po polaniu masłem - smaczny samodzielny posiłek.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą i gotujemy, na 5 minut przed końcem gotowania ziemniaki solimy. Gdy będą miękkie odcedzamy i odparowujemy i dokładnie gnieciemy lub mielimy. Odstawiamy do wystudzenia.
Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbijamy jajko, delikatnie solimy, wyrabiamy gładkie ciasto.
Ciasto dzielimy na równe części, na podsypanej mąka stolnicy z każdej części formujemy wałek o średnicy około 1 cm. Wałek dzielimy ukośnie tworząc kopytka.
W garnku gotujemy osoloną wodę, na wrzątek wrzucamy kopytka (najlepiej partiami, tak by się nie posklejały). Gotujemy 2 minuty od momentu gdy wypłyną. Wyjmujemy łyżką cedzakową, podajemy od razu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []