Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kopytka - składniki:

pół kg ziemniaków
szklanka maki pszennej
łyżka maki ziemniaczanej
1 jajko
sól

Kopytka - sposób wykonania:

Kopytka to wspaniały dodatek do mięsa ale także - po polaniu masłem - smaczny samodzielny posiłek.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą i gotujemy, na 5 minut przed końcem gotowania ziemniaki solimy. Gdy będą miękkie odcedzamy i odparowujemy i dokładnie gnieciemy lub mielimy. Odstawiamy do wystudzenia.
Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbijamy jajko, delikatnie solimy, wyrabiamy gładkie ciasto.
Ciasto dzielimy na równe części, na podsypanej mąka stolnicy z każdej części formujemy wałek o średnicy około 1 cm. Wałek dzielimy ukośnie tworząc kopytka.
W garnku gotujemy osoloną wodę, na wrzątek wrzucamy kopytka (najlepiej partiami, tak by się nie posklejały). Gotujemy 2 minuty od momentu gdy wypłyną. Wyjmujemy łyżką cedzakową, podajemy od razu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []