Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Kotlety mielone
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety jajeczne - składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
3 łyżki kwaśnej śmietany

do smażenia:
2 łyżki masła
2 łyżki oleju

do panierki:
1 jajko surowe
około 4 łyżki bułki tartej

Kotlety jajeczne - sposób wykonania:

Bardzo smaczne kotlety z jajek - w dodatku dla odmiany - bez dodatku mięsa.
Jajka ugotowane na twardo i wystudzone mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy, cebulkę kroimy w kostkę i smażmy na oleju aż się zeszkli i bardzo delikatnie zrumieni, przestudzoną dodajemy do jajek. Do całości dodajemy też surowe jajko, śmietanę i mieszamy, następnie dodajemy bułkę tartą tyle aby konsystencja była dość zwarta (ale nie za dużo, myślę, że 2-3 łyżki powinny wystarczyć), solimy i pierzymy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w jaku i bułce tartej, smażymy na tłuszczu (połączonym oleju z masłem) na rumiany kolor, z obu stron.
Podajemy z ulubioną surówką u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []