Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Kotlety mielone
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety jajeczne - składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
3 łyżki kwaśnej śmietany

do smażenia:
2 łyżki masła
2 łyżki oleju

do panierki:
1 jajko surowe
około 4 łyżki bułki tartej

Kotlety jajeczne - sposób wykonania:

Bardzo smaczne kotlety z jajek - w dodatku dla odmiany - bez dodatku mięsa.
Jajka ugotowane na twardo i wystudzone mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy, cebulkę kroimy w kostkę i smażmy na oleju aż się zeszkli i bardzo delikatnie zrumieni, przestudzoną dodajemy do jajek. Do całości dodajemy też surowe jajko, śmietanę i mieszamy, następnie dodajemy bułkę tartą tyle aby konsystencja była dość zwarta (ale nie za dużo, myślę, że 2-3 łyżki powinny wystarczyć), solimy i pierzymy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w jaku i bułce tartej, smażymy na tłuszczu (połączonym oleju z masłem) na rumiany kolor, z obu stron.
Podajemy z ulubioną surówką u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []