Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Kotlety mielone
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety jajeczne - składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
3 łyżki kwaśnej śmietany

do smażenia:
2 łyżki masła
2 łyżki oleju

do panierki:
1 jajko surowe
około 4 łyżki bułki tartej

Kotlety jajeczne - sposób wykonania:

Bardzo smaczne kotlety z jajek - w dodatku dla odmiany - bez dodatku mięsa.
Jajka ugotowane na twardo i wystudzone mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy, cebulkę kroimy w kostkę i smażmy na oleju aż się zeszkli i bardzo delikatnie zrumieni, przestudzoną dodajemy do jajek. Do całości dodajemy też surowe jajko, śmietanę i mieszamy, następnie dodajemy bułkę tartą tyle aby konsystencja była dość zwarta (ale nie za dużo, myślę, że 2-3 łyżki powinny wystarczyć), solimy i pierzymy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w jaku i bułce tartej, smażymy na tłuszczu (połączonym oleju z masłem) na rumiany kolor, z obu stron.
Podajemy z ulubioną surówką u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []