Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Kotlety mielone
 
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety jajeczne - składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
3 łyżki kwaśnej śmietany

do smażenia:
2 łyżki masła
2 łyżki oleju

do panierki:
1 jajko surowe
około 4 łyżki bułki tartej

Kotlety jajeczne - sposób wykonania:

Bardzo smaczne kotlety z jajek - w dodatku dla odmiany - bez dodatku mięsa.
Jajka ugotowane na twardo i wystudzone mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy, cebulkę kroimy w kostkę i smażmy na oleju aż się zeszkli i bardzo delikatnie zrumieni, przestudzoną dodajemy do jajek. Do całości dodajemy też surowe jajko, śmietanę i mieszamy, następnie dodajemy bułkę tartą tyle aby konsystencja była dość zwarta (ale nie za dużo, myślę, że 2-3 łyżki powinny wystarczyć), solimy i pierzymy.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w jaku i bułce tartej, smażymy na tłuszczu (połączonym oleju z masłem) na rumiany kolor, z obu stron.
Podajemy z ulubioną surówką u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []