Kotlety mielone z indyka - składniki:

60 dag mięsa mielonego z indyka
ząbek czosnku
cebula
1 jajko
2 łyżki oleju
sucha kajzerka, namoczona w mleku
sól, pieprz, ostra papryka, natka pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia

Kotlety mielone z indyka - sposób wykonania:

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zrumienić na oliwie. Do mięsa dodajemy surowe jajko, zrumienioną cebulę z czosnkiem, dobrze odciśniętą kajzerkę, oraz przyprawy. Wyrabiamy ręką mięso, (im dłużej tym lepiej) by wszystkie składniki dokładnie się wymieszały. Dłonie lekko zwilżamy w ciepłej wodzie, i formujemy zgrabne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu