Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Kotlety mielone
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety mielone z pieczarkami - składniki:

pół kg mięsa wołowo-wieprzowego
1 jajko
1 cebula
1 kajzerka
pół szklanki mleka lub prawdziwego bulionu (rosołu)
25 dag pieczarek
sól, pieprz

olej do smażenia
bułka do panierowania

Kotlety mielone z pieczarkami - sposób wykonania:

Mięso mielimy (lepiej zrobić to własnoręcznie aniżeli kupować gotowe mięso mielone, bardzo często jest niezwykle tłuste), dodajemy do niego jajko i przyprawy, bułkę namaczamy w mleku lub rosole, namoczoną dodajemy do mięsa i wyrabiamy jednolitą masę. Jeśli mięso jest nie dość kleiste możemy dodać odrobinę wody i jeszcze raz wyrobić.
Pieczarki obieramy i kroimy w grubą kostkę, cebulę siekamy w kostkę, cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki, dusimy do momentu aż nadmiar wody odparuje z patelni.
W dłonie bierzemy część mięsa, rozpłaszczamy, na środek kładziemy farsz z pieczarek, zawijamy forując kotlety.
Kotlety panierujemy w bułce, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po usmażeniu kotlety podajemy lub możemy jeszcze je poddusić w ulubionym sosie, np. grzybowym u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []