Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Kotlety mielone
 
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kotlety mielone z pieczarkami - składniki:

pół kg mięsa wołowo-wieprzowego
1 jajko
1 cebula
1 kajzerka
pół szklanki mleka lub prawdziwego bulionu (rosołu)
25 dag pieczarek
sól, pieprz

olej do smażenia
bułka do panierowania

Kotlety mielone z pieczarkami - sposób wykonania:

Mięso mielimy (lepiej zrobić to własnoręcznie aniżeli kupować gotowe mięso mielone, bardzo często jest niezwykle tłuste), dodajemy do niego jajko i przyprawy, bułkę namaczamy w mleku lub rosole, namoczoną dodajemy do mięsa i wyrabiamy jednolitą masę. Jeśli mięso jest nie dość kleiste możemy dodać odrobinę wody i jeszcze raz wyrobić.
Pieczarki obieramy i kroimy w grubą kostkę, cebulę siekamy w kostkę, cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki, dusimy do momentu aż nadmiar wody odparuje z patelni.
W dłonie bierzemy część mięsa, rozpłaszczamy, na środek kładziemy farsz z pieczarek, zawijamy forując kotlety.
Kotlety panierujemy w bułce, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po usmażeniu kotlety podajemy lub możemy jeszcze je poddusić w ulubionym sosie, np. grzybowym u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []