Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasteczka
 
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kruche ciasteczka - składniki:

3 szklanki mąki
szklanka cukru pudru
4 żółtka
kostka masła
1 cukier waniliowy (łyżka)


Kruche ciasteczka - sposób wykonania:

To najprostszy przepis jeśli chodzi o przygotowanie kruchych ciasteczek. Prosty lecz mimo to wychodzą naprawdę smaczne! Po zrobieniu i wystudzeniu można je polać polewą czekoladową lub lukrem oraz dowolnie udekorować.

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy zimne masło i siekamy aż powstanie kruszonka. Dodajemy cukier puder, cukier waniliowy oraz żółtka, zagniatamy gładkie ciasto (jeśli mamy problem z zagnieceniem jednolitego ciasta możemy w tym momencie dodać łyżkę śmietany). Ciasto przenosimy na stolnicę i wałkujemy - za pomocą foremek wycinamy dowolne kształty. Blaszkę smarujemy tłuszczem, układamy na niej ciasteczka
Pieczemy w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []