Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Leczo
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Leczo z cukini - składniki:

1 duża cukinia
2 cebule
1-2 papryki
25 dag pieczarek
1 puszka pomidorów
sól, pieprz, majeranek

Leczo z cukini - sposób wykonania:

Moje leczo z cukinii nie ma w sobie mięsa. W czasie gdy jest ich - warzyw - pod dostatkiem a więc w okresie letnio-jesiennym najbardziej smakuje mi właśnie w takiej wersji.
Cukinię kroimy w bardzo grubą kostkę (około 1x1 cm), wrzucamy do garnka, dodajemy pokrojoną w paski paprykę.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na łyżce oleju, jeszcze zanim się zrumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dusimy około 10 minut po czym przekładamy do warzyw. Podlewamy szklanką wody i dusimy 15 minut, następnie dodajemy pomidory z puszki i przyprawy, dusimy z 10 minut (aż warzywa będą miękkie).
Leczo podajemy ze świeżym pieczywem lub samo.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []