Leczo z cukini - skadniki:

1 du?a cukinia
2 cebule
1-2 papryki
25 dag pieczarek
1 puszka pomidorw
sl, pieprz, majeranek

Leczo z cukini - sposb wykonania:

Moje leczo z cukinii nie ma w sobie mi?sa. W czasie gdy jest ich - warzyw - pod dostatkiem a wi?c w okresie letnio-jesiennym najbardziej smakuje mi w?a?nie w takiej wersji.
Cukini? kroimy w bardzo grub? kostk? (oko?o 1x1 cm), wrzucamy do garnka, dodajemy pokrojon? w paski papryk?.
Cebul? kroimy w kostk?, szklimy na ?y?ce oleju, jeszcze zanim si? zrumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dusimy oko?o 10 minut po czym przek?adamy do warzyw. Podlewamy szklank? wody i dusimy 15 minut, nast?pnie dodajemy pomidory z puszki i przyprawy, dusimy z 10 minut (a? warzywa b?d? mi?kkie).
Leczo podajemy ze ?wie?ym pieczywem lub samo.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 gos ) Zaloguj si by zagosowa

Pole przepis znajomemu Pole przepis znajomemu