Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Leczo
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Leczo z cukini - składniki:

1 duża cukinia
2 cebule
1-2 papryki
25 dag pieczarek
1 puszka pomidorów
sól, pieprz, majeranek

Leczo z cukini - sposób wykonania:

Moje leczo z cukinii nie ma w sobie mięsa. W czasie gdy jest ich - warzyw - pod dostatkiem a więc w okresie letnio-jesiennym najbardziej smakuje mi właśnie w takiej wersji.
Cukinię kroimy w bardzo grubą kostkę (około 1x1 cm), wrzucamy do garnka, dodajemy pokrojoną w paski paprykę.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na łyżce oleju, jeszcze zanim się zrumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dusimy około 10 minut po czym przekładamy do warzyw. Podlewamy szklanką wody i dusimy 15 minut, następnie dodajemy pomidory z puszki i przyprawy, dusimy z 10 minut (aż warzywa będą miękkie).
Leczo podajemy ze świeżym pieczywem lub samo.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []