Łosoś pod koperkowo - majonezową kołderką - składniki:

- świeże filety z łososia
- majonez
- koperek
- olej
- sok cytryny

Przyprawy :
- Sól
- Majonez
- Koperek

Ilość poszczególnych składników dostosowujemy do pożądanej liczny porcji.

Łosoś pod koperkowo - majonezową kołderką - sposób wykonania:

Prosta potrawa wigilijna oraz doskonała przystawka na Sylwestra. Minimum składników, prostota i szybkość wykonania, tak można w skrócie zareklamować łososia pod koperkowo - majonezową kołderką. Dodam jeszcze, że wygląda efektownie, co widać na zdjęciu. Jak smakuje? Dowiecie się gdy przygotujecie w nadchodzącym okresie świąteczno - noworocznym.

Łososia myjemy, kroimy na kawałki i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybą polewamy odrobiną soku z cytryny i przyprawiamy solą. Odstawiamy na 3 godziny by przeszła solą i cytrynową nuta.
Następnie blaszkę do pieczenia smarujemy olejem i wykładamy na niej łososia.
Wierzch każdego kawałka smarujemy majonezem i oprószamy koperkiem.

Łosoś pod koperkowo - majonezową kołderką w temperaturze 180 st. C. przez około 25 min.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu