Makaron z cukinią w sosie z mascarpone - składniki:

makaron - porcja na 2-3 osoby
1 serek mascarpone
pół papryczki chili
młoda cukinia
2 ząbki czosnku
sól, pieprz,
gałka muszkatołowa
oliwa
2 garście starkowanego sera żółtego

Makaron z cukinią w sosie z mascarpone - sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente. Cukinię kroimy w krążki (bez obierania i wydrążania jeśli jest młoda). Rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cukinię, gdy zrobi się szklista dodajemy wyciśnięty czosnek, chwilkę przesmażamy po czym oddajemy wydrążoną i pokrojoną drobniutko papryczkę.
Następnie na patelnię wrzucamy serek mascarpone, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i odrobinką gałki muszkatołowej.
Całość mieszamy do rozpuszczenia serka. Makaron polewamy powstałym sosem z warzywami i posypujemy starkowanym serem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu