Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Makarony
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron ze szpinakiem - składniki:

400 g makaronu rurki
200 g szpinaku (najlepiej świeży)
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
nieduża garść parmezanu tartego
sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem - sposób wykonania:

Podstawowa wiedza o tym zdrowym (zawiera kwas foliowy) składniku do pysznych potraw to taka, że szpinak lubi być mocno przyprawiony i lubi obecność czosnku. Wynika to stąd, że sam w sobie jest niestety (lub stety) lekko mdły i bez smaku. Przyrządzając więc potrawy ze szpinakiem musimy wiedzieć, ze spokojnie możemy poszaleć z ilością soli i pieprzu -w ramach rozsądku oczywiście.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie a pod koniec gotowania gdy jest al dente wrzucamy liście młodego szpinaku, chwilkę gotujemy i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek posiekany, chwilkę przesmażamy ( nie za długo gdyż czosnek może stać się gorzki co zepsuje smak potrawy) i dodajemy makaron ze szpinakiem, smażymy około 10 minut. Podajemy posypany parmezanem.
Smaczna i szybka potrawa, idealna dla fanów szpinaku.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []