Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Makarony
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron ze szpinakiem - składniki:

400 g makaronu rurki
200 g szpinaku (najlepiej świeży)
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
nieduża garść parmezanu tartego
sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem - sposób wykonania:

Podstawowa wiedza o tym zdrowym (zawiera kwas foliowy) składniku do pysznych potraw to taka, że szpinak lubi być mocno przyprawiony i lubi obecność czosnku. Wynika to stąd, że sam w sobie jest niestety (lub stety) lekko mdły i bez smaku. Przyrządzając więc potrawy ze szpinakiem musimy wiedzieć, ze spokojnie możemy poszaleć z ilością soli i pieprzu -w ramach rozsądku oczywiście.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie a pod koniec gotowania gdy jest al dente wrzucamy liście młodego szpinaku, chwilkę gotujemy i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek posiekany, chwilkę przesmażamy ( nie za długo gdyż czosnek może stać się gorzki co zepsuje smak potrawy) i dodajemy makaron ze szpinakiem, smażymy około 10 minut. Podajemy posypany parmezanem.
Smaczna i szybka potrawa, idealna dla fanów szpinaku.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []