Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Makarony
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron ze szpinakiem - składniki:

400 g makaronu rurki
200 g szpinaku (najlepiej świeży)
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
nieduża garść parmezanu tartego
sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem - sposób wykonania:

Podstawowa wiedza o tym zdrowym (zawiera kwas foliowy) składniku do pysznych potraw to taka, że szpinak lubi być mocno przyprawiony i lubi obecność czosnku. Wynika to stąd, że sam w sobie jest niestety (lub stety) lekko mdły i bez smaku. Przyrządzając więc potrawy ze szpinakiem musimy wiedzieć, ze spokojnie możemy poszaleć z ilością soli i pieprzu -w ramach rozsądku oczywiście.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie a pod koniec gotowania gdy jest al dente wrzucamy liście młodego szpinaku, chwilkę gotujemy i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek posiekany, chwilkę przesmażamy ( nie za długo gdyż czosnek może stać się gorzki co zepsuje smak potrawy) i dodajemy makaron ze szpinakiem, smażymy około 10 minut. Podajemy posypany parmezanem.
Smaczna i szybka potrawa, idealna dla fanów szpinaku.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []