Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Makarony
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Makaron ze szpinakiem - składniki:

400 g makaronu rurki
200 g szpinaku (najlepiej świeży)
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
nieduża garść parmezanu tartego
sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem - sposób wykonania:

Podstawowa wiedza o tym zdrowym (zawiera kwas foliowy) składniku do pysznych potraw to taka, że szpinak lubi być mocno przyprawiony i lubi obecność czosnku. Wynika to stąd, że sam w sobie jest niestety (lub stety) lekko mdły i bez smaku. Przyrządzając więc potrawy ze szpinakiem musimy wiedzieć, ze spokojnie możemy poszaleć z ilością soli i pieprzu -w ramach rozsądku oczywiście.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie a pod koniec gotowania gdy jest al dente wrzucamy liście młodego szpinaku, chwilkę gotujemy i odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek posiekany, chwilkę przesmażamy ( nie za długo gdyż czosnek może stać się gorzki co zepsuje smak potrawy) i dodajemy makaron ze szpinakiem, smażymy około 10 minut. Podajemy posypany parmezanem.
Smaczna i szybka potrawa, idealna dla fanów szpinaku.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []