Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek czekoladowy - składniki:

2 szklanki mąki
kostka masła
szklanka cukru
2 żółtka
szczypta soli

słoik dżemu morelowego
300 g bakalii
wafle suche

polewa czekoladowa:
1/4 kostki masła
tabliczka gorzkiej czekolady
50 g cukru
100 g śmietanki słodkiej UHT

Mazurek czekoladowy - sposób wykonania:

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, sól oraz cukier, zagniatamy ciasto, formujemy je w kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, po 2 godzinach wyjmujemy i wałkujemy na kształt prostokątnej blachy, przenosimy do niej.

Przykrywamy pergaminem i wysypujemy na pergamin fasolę, pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.
Dżem podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekane bakalie, po 5 minutach zdejmujemy z ognia.
Masą dżemową smarujemy ciasto, przykrywamy waflem, wafel smarujemy masą dżemową i ponownie przykrywamy suchym waflem. Wafel smarujemy polewą:

wszystkie składniki zalewy wrzucamy do garnka i gotujemy aż się połączą.
Mazurek dekorujemy wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []