Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek czekoladowy - składniki:

2 szklanki mąki
kostka masła
szklanka cukru
2 żółtka
szczypta soli

słoik dżemu morelowego
300 g bakalii
wafle suche

polewa czekoladowa:
1/4 kostki masła
tabliczka gorzkiej czekolady
50 g cukru
100 g śmietanki słodkiej UHT

Mazurek czekoladowy - sposób wykonania:

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, sól oraz cukier, zagniatamy ciasto, formujemy je w kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, po 2 godzinach wyjmujemy i wałkujemy na kształt prostokątnej blachy, przenosimy do niej.

Przykrywamy pergaminem i wysypujemy na pergamin fasolę, pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.
Dżem podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekane bakalie, po 5 minutach zdejmujemy z ognia.
Masą dżemową smarujemy ciasto, przykrywamy waflem, wafel smarujemy masą dżemową i ponownie przykrywamy suchym waflem. Wafel smarujemy polewą:

wszystkie składniki zalewy wrzucamy do garnka i gotujemy aż się połączą.
Mazurek dekorujemy wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []