Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Mazurek czekoladowy - składniki:

2 szklanki mąki
kostka masła
szklanka cukru
2 żółtka
szczypta soli

słoik dżemu morelowego
300 g bakalii
wafle suche

polewa czekoladowa:
1/4 kostki masła
tabliczka gorzkiej czekolady
50 g cukru
100 g śmietanki słodkiej UHT

Mazurek czekoladowy - sposób wykonania:

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, sól oraz cukier, zagniatamy ciasto, formujemy je w kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, po 2 godzinach wyjmujemy i wałkujemy na kształt prostokątnej blachy, przenosimy do niej.

Przykrywamy pergaminem i wysypujemy na pergamin fasolę, pieczemy 20 minut w 180 stopniach C.
Dżem podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekane bakalie, po 5 minutach zdejmujemy z ognia.
Masą dżemową smarujemy ciasto, przykrywamy waflem, wafel smarujemy masą dżemową i ponownie przykrywamy suchym waflem. Wafel smarujemy polewą:

wszystkie składniki zalewy wrzucamy do garnka i gotujemy aż się połączą.
Mazurek dekorujemy wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []