Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
spora szczypta soli
3 łyżki oleju
2 jajka

- zmiksować i odstawić na 30 minut

farsz:
35 dag gotowanego mięsa wieprzowego lub mielonego surowego np. szynka
1 cebula
2 łyżki koncentratu
oregano
sól, pieprz

panierka:
jajko
bułka tarta

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Jeśli do przyrządzenia potrawy używamy mięsa gotowanego trzeba je zmielić. Może to być mięso rosołowe czyli takie na którym wcześniej ugotowaliśmy np. zupę.
Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy mięso i dusimy, mięso surowe dusimy troszkę dłużej by nie było surowe. Farsz doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano i koncentratem. Mieszamy i faszerujemy gotowe placki naleśnikowe. Zawijamy naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub ulubioną surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []