Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
spora szczypta soli
3 łyżki oleju
2 jajka

- zmiksować i odstawić na 30 minut

farsz:
35 dag gotowanego mięsa wieprzowego lub mielonego surowego np. szynka
1 cebula
2 łyżki koncentratu
oregano
sól, pieprz

panierka:
jajko
bułka tarta

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Jeśli do przyrządzenia potrawy używamy mięsa gotowanego trzeba je zmielić. Może to być mięso rosołowe czyli takie na którym wcześniej ugotowaliśmy np. zupę.
Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy mięso i dusimy, mięso surowe dusimy troszkę dłużej by nie było surowe. Farsz doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano i koncentratem. Mieszamy i faszerujemy gotowe placki naleśnikowe. Zawijamy naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub ulubioną surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []