Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
spora szczypta soli
3 łyżki oleju
2 jajka

- zmiksować i odstawić na 30 minut

farsz:
35 dag gotowanego mięsa wieprzowego lub mielonego surowego np. szynka
1 cebula
2 łyżki koncentratu
oregano
sól, pieprz

panierka:
jajko
bułka tarta

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Jeśli do przyrządzenia potrawy używamy mięsa gotowanego trzeba je zmielić. Może to być mięso rosołowe czyli takie na którym wcześniej ugotowaliśmy np. zupę.
Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy mięso i dusimy, mięso surowe dusimy troszkę dłużej by nie było surowe. Farsz doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano i koncentratem. Mieszamy i faszerujemy gotowe placki naleśnikowe. Zawijamy naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub ulubioną surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []