Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z mięsem - składniki:

ciasto na naleśniki:
2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody
spora szczypta soli
3 łyżki oleju
2 jajka

- zmiksować i odstawić na 30 minut

farsz:
35 dag gotowanego mięsa wieprzowego lub mielonego surowego np. szynka
1 cebula
2 łyżki koncentratu
oregano
sól, pieprz

panierka:
jajko
bułka tarta

Naleśniki z mięsem - sposób wykonania:

Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Jeśli do przyrządzenia potrawy używamy mięsa gotowanego trzeba je zmielić. Może to być mięso rosołowe czyli takie na którym wcześniej ugotowaliśmy np. zupę.
Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju, dodajemy mięso i dusimy, mięso surowe dusimy troszkę dłużej by nie było surowe. Farsz doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano i koncentratem. Mieszamy i faszerujemy gotowe placki naleśnikowe. Zawijamy naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podajemy z keczupem lub ulubioną surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []