Nale?niki z serem - składniki:

2 szklanki m?ki
szklanka mleka
szklanka wody gazowanej
2 jajka
4 ?y?ki oleju
szczypta soli

Farsz:
20 dag twarogu
2 ?y?ki kwa?nej ?mietany
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki cukru

ulubiony jogurt lub sos malinowy +owoce sezonowe
olej do sma?enia

Nale?niki z serem - sposób wykonania:

Sk?adniki na ciasto miksujemy ze sob?, odstawiamy na 30 minut. Sma?ymy cienkie nale?niki.
Do miski wkruszamy twaróg, dodajemy ?mietan? oraz cukier i cukier waniliowy, mieszamy do po??czenia si? sk?adników, tak aby nie by?o wi?kszych grudek twarogu.
Na ?rodek ka?dego nale?nika k?adziemy ?y?k? farszu serowego, sk?adamy w kopert?, przed podaniem obsma?amy na rozgrzanym oleju a? b?d? rumiane. Polewamy ulubionym jogurtem lub sosem malinowym, posypujemy owocami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu