Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygl±da jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię tak± sałatkę ¶ledziow± tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję start± gotowan± marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladaj± te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> P±czki
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 6 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Oponki serowe - składniki:

pół kg białego sera /twarogu/
pół kg m±ki
szklanka kwa¶nej ¶mietany 18%
pół szklanki cukru
łyżeczka sody
4 żółtka
kieliszek spirytusu
łyżka cukru waniliowego

cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia

Oponki serowe - sposób wykonania:

M±kę ł±czymy z sod± i przesiewamy j± do miski, dodajemy twaróg przepuszczony przez praskę oraz żółtka, ¶mietanę, cukier, spirytus i cukier waniliowy, z tych składników wyrabiamy gładkie ciasto.
Na podsypanej m±k± stolnicy wałkujemy ciasto na grubo¶ć około 1 cm. Z ciasta wycinamy za pomoc± szklanki duże kółka a w ich ¶rodku za pomoc± kieliszka małe kółka. Gotowe kółka układamy na podsypanej m±k± stolnicy, w między czasie rozgrzewamy olej. Oponki smażymy na gor±cym oleju, z obu stron aż będ± rumiane.
Po wyjęciu os±czamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []