Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gor±co....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> P±czki
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 6 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Oponki serowe - składniki:

pół kg białego sera /twarogu/
pół kg m±ki
szklanka kwa¶nej ¶mietany 18%
pół szklanki cukru
łyżeczka sody
4 żółtka
kieliszek spirytusu
łyżka cukru waniliowego

cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia

Oponki serowe - sposób wykonania:

M±kę ł±czymy z sod± i przesiewamy j± do miski, dodajemy twaróg przepuszczony przez praskę oraz żółtka, ¶mietanę, cukier, spirytus i cukier waniliowy, z tych składników wyrabiamy gładkie ciasto.
Na podsypanej m±k± stolnicy wałkujemy ciasto na grubo¶ć około 1 cm. Z ciasta wycinamy za pomoc± szklanki duże kółka a w ich ¶rodku za pomoc± kieliszka małe kółka. Gotowe kółka układamy na podsypanej m±k± stolnicy, w między czasie rozgrzewamy olej. Oponki smażymy na gor±cym oleju, z obu stron aż będ± rumiane.
Po wyjęciu os±czamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []