Pączki z serka homogenizowanego - składniki:

serek homogenizowany waniliowy 250 gram
3 jajka
1,5 szklanki pszennej mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyzka spirytusu
cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia
szczypta soli

Pączki z serka homogenizowanego - sposób wykonania:

Szybkie, smaczne i delikatne - domowe pączki na serku homogenizowanym. Wykonasz je zaledwie w chwilę u?miech gorąco polecam.

Jajka roztrzepujemy np widelcem i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Dodajemy proszek do piczenia, przesianą mąką pszenną oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy np widelcem.

W garnku rozgrzewamu olej do głębokiego smażenia. Optymalna temperatura smażenia to około 180 st. C. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką ciasto. Aby ciasto nie kleiło się nam do łyżki wkładamy ją co jakiś czas do gorącego oleju. Pączki smażymy aż się zrumienią.
Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe pączki z serka homogenizowanego posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu