Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pączki z serka homogenizowanego - składniki:

serek homogenizowany waniliowy 250 gram
3 jajka
1,5 szklanki pszennej mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyzka spirytusu
cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia
szczypta soli

Pączki z serka homogenizowanego - sposób wykonania:

Szybkie, smaczne i delikatne - domowe pączki na serku homogenizowanym. Wykonasz je zaledwie w chwilę u?miech gorąco polecam.

Jajka roztrzepujemy np widelcem i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Dodajemy proszek do piczenia, przesianą mąką pszenną oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy np widelcem.

W garnku rozgrzewamu olej do głębokiego smażenia. Optymalna temperatura smażenia to około 180 st. C. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką ciasto. Aby ciasto nie kleiło się nam do łyżki wkładamy ją co jakiś czas do gorącego oleju. Pączki smażymy aż się zrumienią.
Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe pączki z serka homogenizowanego posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []