Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pączki z serka homogenizowanego - składniki:

serek homogenizowany waniliowy 250 gram
3 jajka
1,5 szklanki pszennej mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyzka spirytusu
cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia
szczypta soli

Pączki z serka homogenizowanego - sposób wykonania:

Szybkie, smaczne i delikatne - domowe pączki na serku homogenizowanym. Wykonasz je zaledwie w chwilę u?miech gorąco polecam.

Jajka roztrzepujemy np widelcem i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Dodajemy proszek do piczenia, przesianą mąką pszenną oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy np widelcem.

W garnku rozgrzewamu olej do głębokiego smażenia. Optymalna temperatura smażenia to około 180 st. C. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką ciasto. Aby ciasto nie kleiło się nam do łyżki wkładamy ją co jakiś czas do gorącego oleju. Pączki smażymy aż się zrumienią.
Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe pączki z serka homogenizowanego posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []