Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pączki z serka homogenizowanego - składniki:

serek homogenizowany waniliowy 250 gram
3 jajka
1,5 szklanki pszennej mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyzka spirytusu
cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia
szczypta soli

Pączki z serka homogenizowanego - sposób wykonania:

Szybkie, smaczne i delikatne - domowe pączki na serku homogenizowanym. Wykonasz je zaledwie w chwilę u?miech gorąco polecam.

Jajka roztrzepujemy np widelcem i mieszamy z serkiem homogenizowanym. Dodajemy proszek do piczenia, przesianą mąką pszenną oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy np widelcem.

W garnku rozgrzewamu olej do głębokiego smażenia. Optymalna temperatura smażenia to około 180 st. C. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką ciasto. Aby ciasto nie kleiło się nam do łyżki wkładamy ją co jakiś czas do gorącego oleju. Pączki smażymy aż się zrumienią.
Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe pączki z serka homogenizowanego posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []