Paprykowe łódeczki z twarożkiem - składniki:

1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 kiszone ogórki
pół cebuli
ząbek czosnku
100 g twarogu
łyżka posiekanego koperku
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka lub ostra

Paprykowe łódeczki z twarożkiem - sposób wykonania:

Papryka faszerowana twarożkiem na pyszne śniadanie - kolację lub przekąskę imprezową. Farsz z twarożku jest bardzo smaczny, polecam na co dzień na kanapki. Łódeczki papryki ładnie i apetycznie wyglądają. Tak przygotowana papryka kusi by ją schrupać.

Umyte papryki przekrajamy na ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne. Jedną ćwiartkę papryki oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojone ogórki odsączamy na papierowym ręczniku. Czosnek i cebulę siekamy drobno.
Twaróg rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone warzywa, majonez oraz jogurt. Doprawiamy przyprawami i mieszamy. Farszem napełniamy ćwiartki papryk. Efektowne łódeczki ozdabiamy zieleniną i chrupiemy ze smakiem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu