Pasiaste naleśniki z krówkowym serem - składniki:

Naleśniki:
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- pół szklanki wody gazowanej
- jajko
- 2 łyżki oleju
- łyżka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1 łyżka kakao


Nadzienie:
- 40 dag twarogu /białego sera/
- pół puszki skondensowanego mleka słodzonego

Pasiaste naleśniki z krówkowym serem - sposób wykonania:

Wspaniałe naleśniki z krówkowym serem. Efektownie wyglądają, smakują rewelacyjnie. Sprawdźcie sami u?miech.
Zaczynamy od ugotowania mleka skondensowanego, które gotujemy przez około trzy godziny w garnku z wodą. Po ugotowaniu puszkę studzimy. Zamiast długiego, kosztownego gotowania mleka skondensowanego, można wykorzystać gotowe sosy toffi lub rozpuścić kilka-kilkanaście cukierków krówek.

Mąkę, jajko, wodę, mleko, sól, olej oraz cukier waniliowy miksujemy dokładnie ze sobą, aż uzyskamy niezbyt gęste ciasto na naleśniki.

Ćwierć ciasta odkładamy i mieszając za pomocą miksera łączymy z kakao.

Na rozgrzanej dużej patelni smażymy nie za grube naleśniki. Aby uzyskać zamierzony efekt pasków chochelką wylewamy jasne ciasto, a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego. Naleśniki smażymy z obu stron.

Twaróg ucieramy z masą krówkową. Tak przygotowaną masą smarujemy nasze pasiate naleśniki. Następnie zwijamy je w ruloniki.

Naleśniki układamy na talerzu i polewamy pozostałą masą krówkową.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu