Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię tak± sałatkę ¶ledziow± tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję start± gotowan± marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladaj± te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Pozostałe >> Potrawy wigilijne
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 10 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Piernik przekładany - składniki:

3 szklanki m±ki
łyżeczka sody oczyszczonej
opakowanie przyprawy do piernika
3/4 kostki masła
50 ml mleka
200 g miodu
200 g cukru
4 jajka

gotowa polewa czekoladowa
powidła ¶liwkowe do przełożenia

Piernik przekładany - sposób wykonania:

Do garnka wrzucamy masło, dodajemy miód. Podgrzewamy aż się rozpuszcz± i poł±cz± ze sob±. M±kę mieszamy z sod± i przypraw± do piernika. Żółtka ucieramy z cukrem ł±czymy z m±k± i przestudzonym masłem oraz mlekiem. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej (12x25 cm) wysmarowanej masłem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu studzimy i przekrajmy smarujemy powidłami. Po złożeniu dwóch połówek ciasto smarujemy polew± czekoladow±.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []