Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Pozostałe >> Potrawy wigilijne
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Piernik przekładany - składniki:

3 szklanki mąki
łyżeczka sody oczyszczonej
opakowanie przyprawy do piernika
3/4 kostki masła
50 ml mleka
200 g miodu
200 g cukru
4 jajka

gotowa polewa czekoladowa
powidła śliwkowe do przełożenia

Piernik przekładany - sposób wykonania:

Do garnka wrzucamy masło, dodajemy miód. Podgrzewamy aż się rozpuszczą i połączą ze sobą. Mąkę mieszamy z sodą i przyprawą do piernika. Żółtka ucieramy z cukrem łączymy z mąką i przestudzonym masłem oraz mlekiem. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej (12x25 cm) wysmarowanej masłem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu studzimy i przekrajmy smarujemy powidłami. Po złożeniu dwóch połówek ciasto smarujemy polewą czekoladową.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []