Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Pozostałe >> Potrawy wigilijne
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Piernik przekładany - składniki:

3 szklanki mąki
łyżeczka sody oczyszczonej
opakowanie przyprawy do piernika
3/4 kostki masła
50 ml mleka
200 g miodu
200 g cukru
4 jajka

gotowa polewa czekoladowa
powidła śliwkowe do przełożenia

Piernik przekładany - sposób wykonania:

Do garnka wrzucamy masło, dodajemy miód. Podgrzewamy aż się rozpuszczą i połączą ze sobą. Mąkę mieszamy z sodą i przyprawą do piernika. Żółtka ucieramy z cukrem łączymy z mąką i przestudzonym masłem oraz mlekiem. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do ciasta.
Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej (12x25 cm) wysmarowanej masłem. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu studzimy i przekrajmy smarujemy powidłami. Po złożeniu dwóch połówek ciasto smarujemy polewą czekoladową.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []