Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Pierogi
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi leniwe - składniki:

pół kg sera białego (twarogu)
2 jajka
szklanka maki pszennej
2 łyżki śmietany
szczypta soli

do polania masło
cukier

Pierogi leniwe - sposób wykonania:

Ser rozgniatamy widelcem i ucieramy z żółtkami, szczyptą soli, dodajemy mąkę i pianę ubitą z białek, zagniatamy gładkie ciasto.
Ciasto przenosimy na stolnicę, dzielimy na części i z każdej formujemy wałki o śr. około 1,5 cm. Wałki dzielimy ukośnie na równe części.
W garnku nastawiamy wodę, solimy ją gdy zawrze wrzucamy pierogi leniwe i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżka cedzakową, podajemy polane roztopionym masłem i posypane cukrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []