Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 354 pysznych przepisów.

Komentarze

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Pierogi
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi leniwe - składniki:

pół kg sera białego (twarogu)
2 jajka
szklanka maki pszennej
2 łyżki śmietany
szczypta soli

do polania masło
cukier

Pierogi leniwe - sposób wykonania:

Ser rozgniatamy widelcem i ucieramy z żółtkami, szczyptą soli, dodajemy mąkę i pianę ubitą z białek, zagniatamy gładkie ciasto.
Ciasto przenosimy na stolnicę, dzielimy na części i z każdej formujemy wałki o śr. około 1,5 cm. Wałki dzielimy ukośnie na równe części.
W garnku nastawiamy wodę, solimy ją gdy zawrze wrzucamy pierogi leniwe i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżka cedzakową, podajemy polane roztopionym masłem i posypane cukrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []