Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Pierogi
Czas Wykonanie 70 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierogi z mięsem - składniki:

Składniki na ciasto:
- pół kg mąki
- 2 łyżki oliwy
- letnia woda

FARSZ:
- pół kg łopatki
- 1 cebula
- bulion
- lubczyk
- sól i pieprz

Pierogi z mięsem - sposób wykonania:

Mięso zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy na wolnym ogniu aż będzie miękkie. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju aż się lekko zezłoci. Gotowe, miękkie mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy wraz z cebulą przesmażoną. Zmielone mięso doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem, mieszamy. Jeśli mięso jest suche, wlewamy kilka łyżek bulionu spod gotowanego mięsa.
Mąkę wysypujemy na stolnicę, tworzymy z niej kopczyk a w środku robimy dołek. Wlewamy do niego oliwę a następnie letnią wodę /stopniowo/, zagniatając ciasto. Wyrobione ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wycinamy kółka za pomocą szklanki. Na środek każdego kółka kładziemy nieco farszu i zlepiamy brzegi tworząc pierogi. Odkładamy na podsypaną mąkę stolnicy.
Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 minuty od czasu wypłynięcia.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Gotuj z Cukiereczkiem | | kulinarne przepisy []