Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen.blogspot.com
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierś kurczaka z ananasem - składniki:

1 podwójna pierś kurczaka
4 plastry ananasa (może być z puszki)
4 plastry sera (może być pleśniowy) takiej wielkości by pokrył kotlet
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny

bułka tarta
jajko
olej

Pierś kurczaka z ananasem - sposób wykonania:

Filet myjemy, osuszamy, przekrajamy każdą cześć na pół tak by uzyskać w sumie 4 kotlety, obsypujemy przyprawą do kurczaka, wstawiamy na 2 godziny do lodówki by przeszedł przyprawą.
Jajko rokłócamy w talerzu. Każdego kotleta leciutko rozbijamy, po czym panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażony kotlet kładziemy na blaszce do pieczenia i kładziemy na niego po plasterku ananasa który przykrywamy serem, zapiekamy 15-20 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem na środek każdego kotleta kładziemy kleks dżemu żurawinowego.
Podajemy z frytkami lub ryżem czy pieczywem. Pasuje do tego również sałatka grecka a takie kotlety możemy też przyrządzić na grillu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []