Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierś kurczaka z ananasem - składniki:

1 podwójna pierś kurczaka
4 plastry ananasa (może być z puszki)
4 plastry sera (może być pleśniowy) takiej wielkości by pokrył kotlet
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny

bułka tarta
jajko
olej

Pierś kurczaka z ananasem - sposób wykonania:

Filet myjemy, osuszamy, przekrajamy każdą cześć na pół tak by uzyskać w sumie 4 kotlety, obsypujemy przyprawą do kurczaka, wstawiamy na 2 godziny do lodówki by przeszedł przyprawą.
Jajko rokłócamy w talerzu. Każdego kotleta leciutko rozbijamy, po czym panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażony kotlet kładziemy na blaszce do pieczenia i kładziemy na niego po plasterku ananasa który przykrywamy serem, zapiekamy 15-20 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem na środek każdego kotleta kładziemy kleks dżemu żurawinowego.
Podajemy z frytkami lub ryżem czy pieczywem. Pasuje do tego również sałatka grecka a takie kotlety możemy też przyrządzić na grillu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []