Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pierś kurczaka z ananasem - składniki:

1 podwójna pierś kurczaka
4 plastry ananasa (może być z puszki)
4 plastry sera (może być pleśniowy) takiej wielkości by pokrył kotlet
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny

bułka tarta
jajko
olej

Pierś kurczaka z ananasem - sposób wykonania:

Filet myjemy, osuszamy, przekrajamy każdą cześć na pół tak by uzyskać w sumie 4 kotlety, obsypujemy przyprawą do kurczaka, wstawiamy na 2 godziny do lodówki by przeszedł przyprawą.
Jajko rokłócamy w talerzu. Każdego kotleta leciutko rozbijamy, po czym panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażony kotlet kładziemy na blaszce do pieczenia i kładziemy na niego po plasterku ananasa który przykrywamy serem, zapiekamy 15-20 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem na środek każdego kotleta kładziemy kleks dżemu żurawinowego.
Podajemy z frytkami lub ryżem czy pieczywem. Pasuje do tego również sałatka grecka a takie kotlety możemy też przyrządzić na grillu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []