Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Przepisy na pizze
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pizza domowa z salami - składniki:

Składniki do ciasta oraz dokładny opis znajdziecie tutaj - ciasto na pizze.

Pozostałe składniki:
-25 dag salami w plastrach
-30 dag sera mozzarella

Sos pomidorowy:
-puszka pomidorów krojonych
-4 ząbki czosnku
-bazylia, oregano
-1 cebula
-olej/oliwa do smażenia

Pizza domowa z salami - sposób wykonania:

Bardzo smaczna pizza która zawiera to co najbardziej lubię : ser i salami.
Jej przygotowanie rozpoczynamy od przyrządzenia sosu (zakładając, że ciasto już mamy). Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i szklimy na oleju.
na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek, przesmażamy i zdejmujemy z ognia.
Pomidory wrzucamy do garnka, dusimy na niewielkim ogniu aż do zredukowania sosu (około 30 minut, bez przykrycia), na koniec dodajemy cebulkę i zioła, mieszamy.
Ser tarkujemy na grubych oczkach.
Na rozwałkowane ciasto smarujemy sosem i zapiekamy przez 8 minut w 200 stopniach C. Wyjmujemy, wykładamy salami, posypujemy serem, pieczemy jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze - do momentu aż ser dobrze się rozpuści.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []