Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Przepisy na pizze
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pizza domowa z salami - składniki:

Składniki do ciasta oraz dokładny opis znajdziecie tutaj - ciasto na pizze.

Pozostałe składniki:
-25 dag salami w plastrach
-30 dag sera mozzarella

Sos pomidorowy:
-puszka pomidorów krojonych
-4 ząbki czosnku
-bazylia, oregano
-1 cebula
-olej/oliwa do smażenia

Pizza domowa z salami - sposób wykonania:

Bardzo smaczna pizza która zawiera to co najbardziej lubię : ser i salami.
Jej przygotowanie rozpoczynamy od przyrządzenia sosu (zakładając, że ciasto już mamy). Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i szklimy na oleju.
na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek, przesmażamy i zdejmujemy z ognia.
Pomidory wrzucamy do garnka, dusimy na niewielkim ogniu aż do zredukowania sosu (około 30 minut, bez przykrycia), na koniec dodajemy cebulkę i zioła, mieszamy.
Ser tarkujemy na grubych oczkach.
Na rozwałkowane ciasto smarujemy sosem i zapiekamy przez 8 minut w 200 stopniach C. Wyjmujemy, wykładamy salami, posypujemy serem, pieczemy jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze - do momentu aż ser dobrze się rozpuści.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []