Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Przepisy na pizze
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pizza domowa z salami - składniki:

Składniki do ciasta oraz dokładny opis znajdziecie tutaj - ciasto na pizze.

Pozostałe składniki:
-25 dag salami w plastrach
-30 dag sera mozzarella

Sos pomidorowy:
-puszka pomidorów krojonych
-4 ząbki czosnku
-bazylia, oregano
-1 cebula
-olej/oliwa do smażenia

Pizza domowa z salami - sposób wykonania:

Bardzo smaczna pizza która zawiera to co najbardziej lubię : ser i salami.
Jej przygotowanie rozpoczynamy od przyrządzenia sosu (zakładając, że ciasto już mamy). Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i szklimy na oleju.
na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek, przesmażamy i zdejmujemy z ognia.
Pomidory wrzucamy do garnka, dusimy na niewielkim ogniu aż do zredukowania sosu (około 30 minut, bez przykrycia), na koniec dodajemy cebulkę i zioła, mieszamy.
Ser tarkujemy na grubych oczkach.
Na rozwałkowane ciasto smarujemy sosem i zapiekamy przez 8 minut w 200 stopniach C. Wyjmujemy, wykładamy salami, posypujemy serem, pieczemy jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze - do momentu aż ser dobrze się rozpuści.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []