Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placek po węgiersku - składniki:

1 kg ziemniaków
4 łyżki maki ziemniaczanej
4 łyżki (czubate) maki pszennej
2 -3 jajka
sól, pieprz

80 dag szynki wieprzowej
2 łyżki mąki pszennej
olej
2 cebule
1 papryka czerwona
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
ostra czerwona papryka mielona

Placek po węgiersku - sposób wykonania:

Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na silnym ogniu, gdy się zrumieni przekładamy do garnka podlewamy wodą, solimy i dusimy 20 minut a na tej samej patelni obsmażamy cebule pokrojoną w cieniutkie piórka oraz paprykę pokrojoną w paski. Do cebuli wyciskamy czosnek, gdy się lekko zrumieni przekładamy do garnka z mięsem, dusimy wszystko do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec przyprawiamy do smaku pamiętając by nie żałować papryki.

Ziemniaki obieramy i tarkujemy na małych oczkach, do masy dodajemy obie maki oraz jajka, przyprawiamy sola i pieprzem. Z masy smażymy placki wielkości talerza deserowego, na jeszcze ciepłe nakładamy porcję mięsa i składamy na pół. Podajemy od razu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []