Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placek po węgiersku - składniki:

1 kg ziemniaków
4 łyżki maki ziemniaczanej
4 łyżki (czubate) maki pszennej
2 -3 jajka
sól, pieprz

80 dag szynki wieprzowej
2 łyżki mąki pszennej
olej
2 cebule
1 papryka czerwona
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
ostra czerwona papryka mielona

Placek po węgiersku - sposób wykonania:

Mięso myjemy i kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na silnym ogniu, gdy się zrumieni przekładamy do garnka podlewamy wodą, solimy i dusimy 20 minut a na tej samej patelni obsmażamy cebule pokrojoną w cieniutkie piórka oraz paprykę pokrojoną w paski. Do cebuli wyciskamy czosnek, gdy się lekko zrumieni przekładamy do garnka z mięsem, dusimy wszystko do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec przyprawiamy do smaku pamiętając by nie żałować papryki.

Ziemniaki obieramy i tarkujemy na małych oczkach, do masy dodajemy obie maki oraz jajka, przyprawiamy sola i pieprzem. Z masy smażymy placki wielkości talerza deserowego, na jeszcze ciepłe nakładamy porcję mięsa i składamy na pół. Podajemy od razu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []