Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki ziemniaczane - składniki:

1 kg ziemniaków
1 cebula
2 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka soli, pieprz do smaku
olej do smażenia

ulubione dodatki: kwaśna śmietana, cukier itp

Placki ziemniaczane - sposób wykonania:

Wspaniałe i chrupiące placki ziemniaczane, jest to podstawowy i tradycyjny przepis na to wyśmienite danie.

Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na drobnych oczkach, do tarcia ziemniaków możemy użyć także odpowiedniej maszyny, cebule obieramy i również ścieramy na drobnych oczkach. Masę umieszczamy na sicie aby lekko obciekła, pod sito podstawiamy miskę, jeśli na dnie miski zebrała się mąka ziemniaczana, dodajemy ją do masy.
Ponadto do masy wbijamy jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy, mieszamy.
Olej rozgrzewamy na patelni, łyżką nakładamy dość cienkie i niezbyt duże placuszki, po zrumienieniu jednej strony przewracamy na drugą i również smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []