Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki ziemniaczane - składniki:

1 kg ziemniaków
1 cebula
2 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka soli, pieprz do smaku
olej do smażenia

ulubione dodatki: kwaśna śmietana, cukier itp

Placki ziemniaczane - sposób wykonania:

Wspaniałe i chrupiące placki ziemniaczane, jest to podstawowy i tradycyjny przepis na to wyśmienite danie.

Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na drobnych oczkach, do tarcia ziemniaków możemy użyć także odpowiedniej maszyny, cebule obieramy i również ścieramy na drobnych oczkach. Masę umieszczamy na sicie aby lekko obciekła, pod sito podstawiamy miskę, jeśli na dnie miski zebrała się mąka ziemniaczana, dodajemy ją do masy.
Ponadto do masy wbijamy jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy, mieszamy.
Olej rozgrzewamy na patelni, łyżką nakładamy dość cienkie i niezbyt duże placuszki, po zrumienieniu jednej strony przewracamy na drugą i również smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []