Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki ziemniaczane - składniki:

1 kg ziemniaków
1 cebula
2 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka soli, pieprz do smaku
olej do smażenia

ulubione dodatki: kwaśna śmietana, cukier itp

Placki ziemniaczane - sposób wykonania:

Wspaniałe i chrupiące placki ziemniaczane, jest to podstawowy i tradycyjny przepis na to wyśmienite danie.

Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na drobnych oczkach, do tarcia ziemniaków możemy użyć także odpowiedniej maszyny, cebule obieramy i również ścieramy na drobnych oczkach. Masę umieszczamy na sicie aby lekko obciekła, pod sito podstawiamy miskę, jeśli na dnie miski zebrała się mąka ziemniaczana, dodajemy ją do masy.
Ponadto do masy wbijamy jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy, mieszamy.
Olej rozgrzewamy na patelni, łyżką nakładamy dość cienkie i niezbyt duże placuszki, po zrumienieniu jednej strony przewracamy na drugą i również smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []