Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania z ziemniaków
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Placki ziemniaczane - składniki:

1 kg ziemniaków
1 cebula
2 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka soli, pieprz do smaku
olej do smażenia

ulubione dodatki: kwaśna śmietana, cukier itp

Placki ziemniaczane - sposób wykonania:

Wspaniałe i chrupiące placki ziemniaczane, jest to podstawowy i tradycyjny przepis na to wyśmienite danie.

Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na drobnych oczkach, do tarcia ziemniaków możemy użyć także odpowiedniej maszyny, cebule obieramy i również ścieramy na drobnych oczkach. Masę umieszczamy na sicie aby lekko obciekła, pod sito podstawiamy miskę, jeśli na dnie miski zebrała się mąka ziemniaczana, dodajemy ją do masy.
Ponadto do masy wbijamy jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy, mieszamy.
Olej rozgrzewamy na patelni, łyżką nakładamy dość cienkie i niezbyt duże placuszki, po zrumienieniu jednej strony przewracamy na drugą i również smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []