Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

0,5 kg cielęciny lub mięsa z indyka
1 cebula
1 jajko
łyżka masła
zioła prowansalskie, sól, pieprz
2 łyżki bułki tartej
mąka do obtoczenia pulpetów

250 ml bulionu (rosło) drobiowego
garść drobno posiekanego koperku (najlepszy świeży)
4 łyżki śmietany "do zupy"

olej do smażenia

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy - najlepiej własnoręcznie (nie posiłkujemy się gotowym mięsem mielonym dostępnym w sklepach), cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, zioła, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej i mieszamy na jednolitą masę mięsną.
Z masy formujemy kuleczki (w między czasie rozgrzewamy olej), obtaczamy je delikatnie w mące i smażymy na oleju, obracając.
Do bulionu wkładamy śmietanę i mieszamy energicznie, dodajemy posiekany koperek, sos wlewamy do pulpetów, przykrywamy i dusimy 15 minut. Przed podaniem sos próbujemy pod kontem przypraw, jeśli zachodzi tak potrzeba doprawiamy solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []