Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

0,5 kg cielęciny lub mięsa z indyka
1 cebula
1 jajko
łyżka masła
zioła prowansalskie, sól, pieprz
2 łyżki bułki tartej
mąka do obtoczenia pulpetów

250 ml bulionu (rosło) drobiowego
garść drobno posiekanego koperku (najlepszy świeży)
4 łyżki śmietany "do zupy"

olej do smażenia

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy - najlepiej własnoręcznie (nie posiłkujemy się gotowym mięsem mielonym dostępnym w sklepach), cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, zioła, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej i mieszamy na jednolitą masę mięsną.
Z masy formujemy kuleczki (w między czasie rozgrzewamy olej), obtaczamy je delikatnie w mące i smażymy na oleju, obracając.
Do bulionu wkładamy śmietanę i mieszamy energicznie, dodajemy posiekany koperek, sos wlewamy do pulpetów, przykrywamy i dusimy 15 minut. Przed podaniem sos próbujemy pod kontem przypraw, jeśli zachodzi tak potrzeba doprawiamy solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []