Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

0,5 kg cielęciny lub mięsa z indyka
1 cebula
1 jajko
łyżka masła
zioła prowansalskie, sól, pieprz
2 łyżki bułki tartej
mąka do obtoczenia pulpetów

250 ml bulionu (rosło) drobiowego
garść drobno posiekanego koperku (najlepszy świeży)
4 łyżki śmietany "do zupy"

olej do smażenia

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy - najlepiej własnoręcznie (nie posiłkujemy się gotowym mięsem mielonym dostępnym w sklepach), cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, zioła, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej i mieszamy na jednolitą masę mięsną.
Z masy formujemy kuleczki (w między czasie rozgrzewamy olej), obtaczamy je delikatnie w mące i smażymy na oleju, obracając.
Do bulionu wkładamy śmietanę i mieszamy energicznie, dodajemy posiekany koperek, sos wlewamy do pulpetów, przykrywamy i dusimy 15 minut. Przed podaniem sos próbujemy pod kontem przypraw, jeśli zachodzi tak potrzeba doprawiamy solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []