Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

0,5 kg cielęciny lub mięsa z indyka
1 cebula
1 jajko
łyżka masła
zioła prowansalskie, sól, pieprz
2 łyżki bułki tartej
mąka do obtoczenia pulpetów

250 ml bulionu (rosło) drobiowego
garść drobno posiekanego koperku (najlepszy świeży)
4 łyżki śmietany "do zupy"

olej do smażenia

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy - najlepiej własnoręcznie (nie posiłkujemy się gotowym mięsem mielonym dostępnym w sklepach), cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, zioła, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej i mieszamy na jednolitą masę mięsną.
Z masy formujemy kuleczki (w między czasie rozgrzewamy olej), obtaczamy je delikatnie w mące i smażymy na oleju, obracając.
Do bulionu wkładamy śmietanę i mieszamy energicznie, dodajemy posiekany koperek, sos wlewamy do pulpetów, przykrywamy i dusimy 15 minut. Przed podaniem sos próbujemy pod kontem przypraw, jeśli zachodzi tak potrzeba doprawiamy solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []