Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na ¶więta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesuj±ce bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie pomidorowym - składniki:

600g szynki wieprzowej
1 jajko
1 żółtko
1/4 szklanki bułki tartej
sól, pieprz
1 duża cebula

pomidory krojone bez skórki /puszka/
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
3 łyżeczki m±ki pszennej rozmieszać w pół szklanki wody
łyżka majeranku /płaska/
sól, pieprz

olej
m±ka pszenna

Pulpety w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy wraz z cebulę, dodajemy jajko i żółtko oraz bułkę tart±, przyprawiamy do smaku sol± i pieprzem. Mięso mieszamy i formujemy kulki, obtaczamy je w m±ce i smażymy na oleju z każdej strony, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody, solimy i pieprzymy. Dusimy 15 minut. Na t± sam± patelnie wlewamy pomidory krojone i dodajemy koncentrat oraz majeranek, chwilkę dusimy aż pomidory zmiękn±. Powstały sos dodajemy do pulpetów i gotujemy 15 minut, na koniec wlewamy m±kę rozrobion± w wodzie, gotujemy 5 minut przyprawiaj±c do smaku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []