Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gor±co....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już który¶ raz z kolei i m±ż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie pomidorowym - składniki:

600g szynki wieprzowej
1 jajko
1 żółtko
1/4 szklanki bułki tartej
sól, pieprz
1 duża cebula

pomidory krojone bez skórki /puszka/
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
3 łyżeczki m±ki pszennej rozmieszać w pół szklanki wody
łyżka majeranku /płaska/
sól, pieprz

olej
m±ka pszenna

Pulpety w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy wraz z cebulę, dodajemy jajko i żółtko oraz bułkę tart±, przyprawiamy do smaku sol± i pieprzem. Mięso mieszamy i formujemy kulki, obtaczamy je w m±ce i smażymy na oleju z każdej strony, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody, solimy i pieprzymy. Dusimy 15 minut. Na t± sam± patelnie wlewamy pomidory krojone i dodajemy koncentrat oraz majeranek, chwilkę dusimy aż pomidory zmiękn±. Powstały sos dodajemy do pulpetów i gotujemy 15 minut, na koniec wlewamy m±kę rozrobion± w wodzie, gotujemy 5 minut przyprawiaj±c do smaku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []