Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygl±da jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię tak± sałatkę ¶ledziow± tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję start± gotowan± marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladaj± te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie pomidorowym - składniki:

600g szynki wieprzowej
1 jajko
1 żółtko
1/4 szklanki bułki tartej
sól, pieprz
1 duża cebula

pomidory krojone bez skórki /puszka/
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
3 łyżeczki m±ki pszennej rozmieszać w pół szklanki wody
łyżka majeranku /płaska/
sól, pieprz

olej
m±ka pszenna

Pulpety w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Mięso mielimy wraz z cebulę, dodajemy jajko i żółtko oraz bułkę tart±, przyprawiamy do smaku sol± i pieprzem. Mięso mieszamy i formujemy kulki, obtaczamy je w m±ce i smażymy na oleju z każdej strony, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody, solimy i pieprzymy. Dusimy 15 minut. Na t± sam± patelnie wlewamy pomidory krojone i dodajemy koncentrat oraz majeranek, chwilkę dusimy aż pomidory zmiękn±. Powstały sos dodajemy do pulpetów i gotujemy 15 minut, na koniec wlewamy m±kę rozrobion± w wodzie, gotujemy 5 minut przyprawiaj±c do smaku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []