Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Serniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszny prosty sernik - składniki:

1,5 kg twarogu
2 jajka
5 żółtek (białek nie wyrzucamy)
szklanka oleju
1,5 szklanki cukru
2 budynie śmietankowe
pół szklanki śmietany 18%
cukier waniliowy

wierzch ciasta:
5 białek
3 łyżki cukru

spód:
opakowanie biszkoptów

Pyszny prosty sernik - sposób wykonania:

Zacznę od tego, że przygotowanie tego sernika jest bajecznie proste i każdy, naprawdę każdy może go bardzo szybko zrobić samu?miech
Dno prostokątnej blaszki (wyścielonej papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami.
Twaróg mielimy 2x. Do twarogu dodajemy kolejno jajka, żółtka, cukier, olej , cukier waniliowy i budynie oraz śmietanę - mieszamy za pomocą miksera. Masę wylewamy na biszkopty. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach C.
Z białek ubijamy pianę z dodatkiem cukru. Pianę smarujemy na upieczonym cieście, ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []