Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Serniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszny prosty sernik - składniki:

1,5 kg twarogu
2 jajka
5 żółtek (białek nie wyrzucamy)
szklanka oleju
1,5 szklanki cukru
2 budynie śmietankowe
pół szklanki śmietany 18%
cukier waniliowy

wierzch ciasta:
5 białek
3 łyżki cukru

spód:
opakowanie biszkoptów

Pyszny prosty sernik - sposób wykonania:

Zacznę od tego, że przygotowanie tego sernika jest bajecznie proste i każdy, naprawdę każdy może go bardzo szybko zrobić samu?miech
Dno prostokątnej blaszki (wyścielonej papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami.
Twaróg mielimy 2x. Do twarogu dodajemy kolejno jajka, żółtka, cukier, olej , cukier waniliowy i budynie oraz śmietanę - mieszamy za pomocą miksera. Masę wylewamy na biszkopty. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach C.
Z białek ubijamy pianę z dodatkiem cukru. Pianę smarujemy na upieczonym cieście, ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []