Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Serniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszny prosty sernik - składniki:

1,5 kg twarogu
2 jajka
5 żółtek (białek nie wyrzucamy)
szklanka oleju
1,5 szklanki cukru
2 budynie śmietankowe
pół szklanki śmietany 18%
cukier waniliowy

wierzch ciasta:
5 białek
3 łyżki cukru

spód:
opakowanie biszkoptów

Pyszny prosty sernik - sposób wykonania:

Zacznę od tego, że przygotowanie tego sernika jest bajecznie proste i każdy, naprawdę każdy może go bardzo szybko zrobić samu?miech
Dno prostokątnej blaszki (wyścielonej papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami.
Twaróg mielimy 2x. Do twarogu dodajemy kolejno jajka, żółtka, cukier, olej , cukier waniliowy i budynie oraz śmietanę - mieszamy za pomocą miksera. Masę wylewamy na biszkopty. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach C.
Z białek ubijamy pianę z dodatkiem cukru. Pianę smarujemy na upieczonym cieście, ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []