Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że s± takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTO¦
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WY¦MIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygl±da jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Racuchy
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy drożdżowe - składniki:

2 szklanki m±ki pszennej
1 jajko
ok 2,5 dag drożdży (1/4 kostki)
1 szklanka mleka letniego
łyżka cukru
cukier puder do posypania
olej do smazenia

Racuchy drożdżowe - sposób wykonania:

Z drożdży, cukru oraz łyżki m±ki robimy rozczyn w ten sposób, że do miski wkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem, gdy się rozpuszcz± dodajemy mleko i łyżkę m±ki, mieszamy odstawiamy.
M±kę wsypujemy do miski, dodajemy pozostałe mleko, jajko a następnie rozczyn, wyrabiamy ciasto. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objęto¶ć.
Na patelni rozgrzewamy olej, za pomoc± łyżki moczonej w wodzie nakładamy racuchy, smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy posypane cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []