Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

-1'
1...
| 2014-07-31 17:50 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

tytul
-1'...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> Racuchy
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy z jabłkami - składniki:

1,5 szklanki maki
2 jajka
1 szklanka mleka
2-3 łyżki gęstej,kwaśnej śmietany
2-3 jabłka
Sól, cukier do smaku

Racuchy z jabłkami - sposób wykonania:

Żółtka oddzielić od białek, wymieszać dokładnie z resztą składników. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Ubić pianę z białek, delikatnie wymieszać z ciastem.
Jabłka /najlepsze są kruche i kwaśne/ obrać, kroić w plastry, maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju. Posypać cukrem pudrem. Najlepiej spożywać na ciepło.
Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []