Racuchy z jabłkami - składniki:

1,5 szklanki maki
2 jajka
1 szklanka mleka
2-3 łyżki gęstej,kwa¶nej ¶mietany
2-3 jabłka
Sól, cukier do smaku

Racuchy z jabłkami - sposób wykonania:

Żółtka oddzielić od białek, wymieszać dokładnie z reszt± składników. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej ¶mietany.Ubić pianę z białek, delikatnie wymieszać z ciastem.
Jabłka /najlepsze s± kruche i kwa¶ne/ obrać, kroić w plastry, maczać w cie¶cie i smażyć na gor±cym oleju. Posypać cukrem pudrem. Najlepiej spożywać na ciepło.
Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu